Hyppää sisältöön
19.08.2021

Harri Kenttä – Tekninen myyntipäällikkö

Harri Kenttä on tullut Keravan Energialle sähköverkon asennuspuolelle asentajaksi vuonna 1999. Nyt hän työskentelee teknisenä myyntipäällikkönä.

Harrin alkuperäinen koulutus on sähköasentaja. Työn ohella hän on kouluttautunut yliasentajaksi ja sähkömestariksi. Vuosien varrella työtehtävät ovat kehittyneet ja muuttuneet. Nykyään Keravan Energian sähköverkon urakoinnista vastaa Uudenmaan Verkonrakennus Oy. Asennuspuolella työt olivat monipuolisia, ja hän kuvaakin olleensa vähän kaikessa mukana. Tekemistä on löytynyt esimerkiksi verkon rakentamisessa, ja myrskyn sattuessa myös vahinkojen korjauksessa.

Keravan Energian tekninen myyntipäällikkö Harri Kenttä

Asentajana hän kerkesi työskentelemään kymmenisen vuotta, kunnes teknisen asiakaspalvelun osasto perustettiin, johon Harri siirtyi työskentelemään. Siirtymä oli luontainen jatko verkon ja tekniikan tuntevalle Harrille.

Teknisen asiakaspalvelun hommiin kuului uudet sähköliittymät, asiakkaiden yhteydenotot ja niihin vastaaminen, sekä esimerkiksi reklamaatioiden käsittely. Myös aurinkopaneelit ja vastaavien ratkaisujen suunnittelu kuului tekniselle asiakaspalvelulle ennen niiden siirtymistä myynnin puolelle.

”Myynti tavallaan vain tuli työn oheen. Minulla oli tarvittava taustatieto ja -osaaminen, tunnen paikat ja ihmiset, sekä tekniikan ja työympäristön.”

Ulospäin suuntautuneelle ja ihmisten kanssa hyvin toimeen tulevalle Harrille myynnin puolelle siirtyminen tuntui loogiselta.

Nykyään Harrin virallinen nimike on tekninen myyntipäällikkö, painopisteenä sähköautojen latausratkaisut ja niiden kehittäminen. Keravan Energian hän kertoo aina tukeneen halua syventää alan osaamista: ”Kaikkiin ammattiosaamista tukeviin koulutuksiin on aina päässyt.”

Parhaaksi osaksi työtään Harri kuvaa työkavereita, sekä työn vaihtelevuutta.

”Täällä on mahdollisuus alan sisällä tehdä laidasta laitaan hommia, ja aina myös tarjotaan mahdollisuuksia oman mielenkiinnonkohteiden hyödyntämiseen. Lisäksi työn tarjoamat haasteet pitävät mielenkiinnon yllä.”

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search