JAKELU­KESKEYTYKSET

Sähköverkon viasta ilmoittaminen

Keravan Energia -yhtiöiden sähköverkon vikapäivystyspuhelut vastaanottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja numerossa 020 690 590.

Mikäli näet sähköjohdolle kaatuneen tai kaatumaisillaan olevan puun, älä koske siihen, vaan ilmoita vikapalveluun!

Sähköverkon vikapäivystysnumeroon tehty vikailmoitus välitetään sähköverkkoyhtiön päivystäjälle. Päivystäjä alkaa selvittää vian syytä sekä korjata vikaa. Päivystäjämme voi soittaa sinulle lisätietojen saamiseksi, joten jätä yhteystietosi vikailmoituksen vastaanottajalle.

Laajoissa sähköverkon vikatapauksissa sähköverkkoyhtiö saa automaattisesti tiedon jakeluhäiriöstä heti häiriön tapahduttua. Tällöin pelkkä ilmoitus sähköjen puuttumisesta ei nopeuta sähköjen palautumista, mutta ruuhkauttaa kyllä puhelinliikennettä. Tällaisessa tilanteessa soita vikanumeroon vain jos tiedossasi on tarkka vikapaikka.


Ilmoitetun sähkönjakelukeskeytyksen peruuntuminen

Suunnitelluista sähkönjakelun keskeytyksistä ilmoitetaan asiakkaille aina ennakkoon. Joskus tulee tilanteita, että keskeytystä ei voida sääolosuhteiden tai teknisten syiden takia toteuttaa. Yleensä peruutustieto tulee verkkoyhtiölle niin lähellä toteutusajankohtaa, että asiakkaille ei postitse ehditä ilmoittaa peruuntumisesta. Peruuntumisesta ilmoitetaan Keravan Energia -yhtiöiden nettisivuilla sekä tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla asiakkaille, jotka ovat liittyneet maksuttomaan häiriöviestipalveluun.