Keravan Energia mukana energia­tehokkuus­sopimusten uudella kaudella 2017-2025

14.10.2016 Helsingin Säätytalolla allekirjoitettiin elinkeinoministeri Olli Rehnin ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen johdolla elinkeinoelämän, kiinteistöalan, kunta-alan ja öljyalan energiatehokkuussopimukset kaudelle 2017-2025. Sopimusten avulla tehostetaan alojen energiankäyttöä vapaaehtoisin keinoin. Jo tässä vaiheessa sopimuksiin liittyy 156 yritystä ja 16 kuntaa.

Keravan Energia on mukana sopimuksessa ja sitoutuu energiankäytön tehostamiseen energian jakelussa ja tuotannossa, sekä kehittämään asiakkailleen uusia innovatiivisia energiapalveluita ja energiatehokkuustoimia.

Tänä päivänä poliittisen ohjauksen lisäksi myös asiakkaamme vaativat meiltä kestävän kehityksen mukaisia toimia ja ympäristövastuuta. Vaatimukset tehokkaampaan energian käyttöön avaavat meille ovia uudenlaiseen liiketoimintaan. Energia-ala on murroksessa, ja nyt on aika innovoida uusia energiatehokkaita palveluja ja tuotteita.

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategian toteutusta ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Ne ovat valtion ja toimialojen valitsema keino täyttää EU:n Suomelle asettamat tiukat tavoitteet energian tehokkaammasta käytöstä. Edelliseen sopimuskauteen 2008-2016 liittyneiden yritysten ja kuntien toteuttamat energiansäästötoimet säästävät vuosittain energiaa yli 14 terawattituntia. Määrä vastaa yli 710 000 omakotitalon vuotuista energian käyttöä.

"Niin teollisuutemme kuin rakennustemme energiatehokkuus on jo maailman kärkeä. Suomi on myös yksiharvoista EU-maista, joissa vapaaehtoinen sopimusmenettely toimii ja tuottaa hyviä tuloksia", totesi elinkeinoministeri Olli Rehn allekirjoitustilaisuudessa.

Energiatehokkuussopimusten avulla Suomi on pystynyt osoittamaan, että täällä pystytään vapaa-ehtoisesti tehostamaan energiankäyttöä ja täyttämään EU:n energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai pakkokeinoja.

Lisätietoja:

www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi


Takaisin uutisiin