Liikkeellä sähköremonttien kyseenalaista puhelinmyyntiä

Poikkeuksellisen moni asiakkaamme on viime päivinä ottanut meihin huolestuneena yhteyttä. Heitä on lähestytty puhelimitse samalla viestillä: sulakkeesi ja sähkömittarisi saattaa olla turvallisuusriski. Puhelimessa on varoitettu muun muassa vanhanmallisista tulppasulakkeista ja puhuttu muun muassa sähkömittarin kunnon tarkistuttamisesta.

Tällainen puhelinmyynti on harhaanjohtavaa, sillä ensinnäkään sähkömittari ei ole asiakkaan, vaan jakeluverkkoyhtiön vastuulla. Keravan Energian sähkömittarit ovat laadukkaita ja uusia etäluettavia malleja, joiden toiminnasta saadaan tietoa automaattisesti. Me pidämme huolta, että asiakkaidemme sähkömittarit ovat kunnossa ja toimivat moitteetta. Jos asiakas epäilee, että sähkömittarissa on vikaa, hänen ei tarvitse itse hankkia ja maksaa sähköurakoitsijaa tekemään tarkastusta, vaan yhteydenotto meihin riittää.

Kiinteistön ja sen sähkökeskuksen sulakkeet sen sijaan ovat asiakkaan vastuulla. Ei kuitenkaan ole sulaketyyppiä, joka lähtökohtaisesti olisi toista vaarallisempi. Jos sähkökeskus toimii normaalisti, siitä ei kuulu sirinää tai muuta poikkeuksellista ääntä, ei ole tarvetta tilata sähkömiestä sulakkeita tarkistamaan. Vanhan sähkökeskuksen kunto kannattaa tarkistuttaa kiinteistön muiden remonttien yhteydessä. Sähköremonttien kohdalla suosittelemme aina pyytämään tarjouksen usealta sähköurakoitsijalta.Takaisin uutisiin