Paukkupakkasten ansiosta Keravalla energiankulutusennätys

11.1.2016

Kylmän sään vuoksi syytä varautua suurentuviin sähkö- ja lämmityslaskuihin.

Viime viikon perjantaina 8.1.2016 useita päiviä jatkunut kireä pakkanen nosti energiankulutuksen huippuunsa myös Keravan Energian alueella. Kaukolämpöverkon huipputeho nousi kaikkien aikojen ennätykseen, 105 megawattiin. Edellisenä talvena päästiin suurimmillaankin 88 megawatin tehoon. Kesäisin kaukolämpöverkko lämmittää kaupunkia 10 megawatin teholla. Ennätyssuuresta kuormasta huolimatta Keravan Energian kaukolämpö toimi luotettavasti.

Huollamme kaukolämpöverkkoa kesäisin taataksemme moitteettoman ja tasaisen lämmön kaikkina aikoina, myös tulipalopakkasilla, jolloin monen muun lämmitysmuodon toiminta takkuaa. Viime vuonna Keravan kaukolämpöverkkoa perusparannettiin lähes kilometrin verran. Kokonaisuudessaan kaukolämpöverkkoa on Keravalla 103 kilometriä.

Kovat energiankulutusluvut näkyvät energialaskuissa

Kaukolämmönkulutuksen lisäksi myös sähkön kulutus oli viime viikon lopulla huipussaan. Keravan Energian sähköverkon huipputeho 8.1.2016 oli 113 megawattia, kun tyypillisesti talvisin se on 100 megawattia. Viime vuonna tähän aikaan teho oli vain noin 90 megawattia.

Korkeat energiankulutusluvut näkyvät väistämättä suoraan myös seuraavissa sähkö- ja lämpölaskuissa, sillä etäluettavien mittarien aikakaudella laskutus tapahtuu toteutuneen kulutuksen mukaan.

Menneinä vuosina kun energiamittareita piti vielä erikseen lukea, energian laskutus perustui arvio- ja tasauslaskutukseen. Tällöin asiakkaan vuosittainen energian hinta jakautui tasaisemmin vuodelle riippumatta vuodenajasta. Nyt etäluettavien mittarien myötä sähkö- ja kaukolämpölaskut ovat suurempia talvella ja pienempiä kesällä. Kireä pakkasjakso nostaa niin sähkön kuin kaukolämmön kulutusta, mikä näkyy väistämättä seuraavissa laskuissa.


Takaisin uutisiin