KAUKOLÄMPÖ

Mitä on kaukolämpö?

Toisin kuin nimestä voisi päätellä, kaukolämpö tehdään lähellä. Voimalaitoksessa tai lämpökeskuksessa syntyvä lämpö johdetaan putkia pitkin asiakkaille kuumana vetenä. Kaukolämpö lämmittää kodin lämpöpatterit ja käyttöveden. Jäähtynyt vesi palaa takaisin voimalaitokselle lämmitettäväksi uudelleen.

Keravan Energialla on n. 1 400 kaukolämpöasiakasta Keravan ja Sipoon alueella. Asiakkainamme on niin pientaloja kuin suuria teollisuusyrityksiäkin. Kaukolämpöverkkomme kattaa Keravalla ja Sipoossa kaikki tiheämmin rakennetut taajama-alueet.

Keravan Energian kaukolämmöllä on Reilu kaukolämpö -laatumerkki.

kaukolämpö

Vuonna 2016 tuotimme kaukolämpöä ja teollisuuden prosessihöyryä 410 GWh.

Keravalla ja Sipoon Nikkilässä kaukolämpö tuotetaan lähes täysin kotimaisella biopolttoaineella. Etelä-Sipoossa käytetään kaukolämmön polttoaineena maakaasua ja puupellettejä.


»Pyydä tarjous

»Kaukolämmön hintalaskuri

»Tarkista Keravan karttapalvelusta, sijaitseeko kiinteistösi kaukolämmön piirissä

»Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä

»Tutustu kaukolämmön hinnastoihin ja sopimusehtoihin


Kaukolämpö on lämmitystavoista suosituin, sillä:

Kaukolämpö on vaivatonta

Kaukolämpö on luotettava ja toimitusvarma lämmitysmuoto. Se takaa tasaisen lämmön, eikä asiakkaan tarvitse itse huolehtia monimutkaisista laitteista ja lämmitysjärjestelmistä. Kaukolämpöä on aina saatavissa ympäri vuoden. Lämpöä riittää kovillakin pakkasilla eikä lämmin käyttövesikään lopu saunailtana kesken.Keravan Energia päivystää vuoden jokaisena tuntina ja huolehtii lämmöntoimituksesta. Mikäli kaukolämpöverkossa ilmenee häiriö, siitä saadaan tieto heti ja Keravan Energian asentajat korjaavat vian. Kaukolämmöntuotannon häiriöitä eivät asiakkaat edes huomaa tehokkaiden varajärjestelmien ansiosta.

Kaukolämpölaitteet vaativat rakennuksessa vähemmän tilaa kuin talon oma lämpökeskus, joten tilaa säästyy muihin tarkoituksiin. Kaukolämpölaitteiden käyttö ja hoito on yksinkertaista, käyttöikä pitkä ja säädettävyys hyvä. Kaukolämpö ei vaadi savupiippua eikä polttoainevarastoa.

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa ja nopeaa. Kun asiakkaan kanssa on tehty liittymissopimus, rakennamme kaukolämpöliittymän, eli toimitamme liittymisjohdon asiakkaan lämmönjakohuoneeseen saakka. Avaimet käteen -paketissa asennamme myös lämmönjakokeskuksen täyteen toimintakuntoon.

Kaukolämpöliittymillämme on rahat takaisin -tyytyväisyystakuu. Mikäli kaukolämmön toimitussopimus irtisanotaan, liittymismaksu palautetaan vähennettynä liittymän irtikytkentäkuluilla.

Kaukolämpö on ympäristöystävällistä

Keravalla kaukolämpö tehdään voimalaitoksessa yhdessä sähköntuotannon kanssa. Koska sähköntuotannossa joka tapauksessa syntyvä hukkalämpö voidaan hyödyntää kaukolämmöntuotannossa, on kaukolämpö hyvin ympäristöystävällinen valinta. Ilman kaukolämpöä sähköntuotannosta syntyvä lämpö jouduttaisiin johtamaan lauhteena hukkaan.

Keravalla kaukolämpö tuotetaan nykyisin pääosin kotimaisella puhtaalla puulla. Muut polttoaineemme ovat turve, maakaasu ja Sipoossa myös puupelletti.

Voit myös valita biolämpötuotteen, jolloin käyttämäsi lämpö on 100-prosenttisesti puulla tuotettua.

biokaukolämpö

Monipuolisen polttoainevalikoiman ansiosta kaukolämmön hintakehitys on suhteellisen vakaata ja maltillista. Hintoja tarkistetaan normaalisti kerran vuodessa lähinnä polttoainehintojen ja -verojen muutosten vaikutusten mukaisesti. Keravalla kaukolämpö tehdään pääosin biopolttoaineilla, joihin ei kohdistu verojen korotuspaineita kuten fossiilisiin polttoaineisiin. Myös Sipoossa siirrytään kohti biopolttoaineita; Sipoonrannassa on käynnistynyt vuoden 2015 lopulla uusi pellettilämpökeskus.

Kaukolämpöön liittyminen ei vaadi kalliita investointeja. Hintarakenteen näet alla olevasta kaukolämmön ja maalämmön kustannusvertailusta. Voit laskea hinta-arvion oman kiinteistösi kaukolämpökuluista kaukolämpölaskurillamme.

kaukolämmön hinta


Onko kiinteistöni kaukolämmön piirissä?

Kerava

Keravan karttapalvelusta voit tarkistaa onko kiinteistösi Keravan kaukolämpöverkon piirissä:

»Keravan karttapalvelu


Lisätietoja:

lampopalvelu@keoy.fi

p. 09-584 9550

Kaukolämpö- ja maakaasuverkon viat: (09) 242 0719


»Pyydä tarjous

»Kaukolämmön hintalaskuri

»Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä

»Tutustu kaukolämmön hinnastoihin ja sopimusehtoihin