Fiksusähkösopimus on tarkan valinta

Sähkömarkkinat heiluvat jatkuvasti – tänä vuonna sähkön hintaan ovat vaikuttaneet erityisesti sää ja koronavirustilanne. Fiksusähkösopimus tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää hintavaihtelun edulliset tunnit.

Sähkön tukkukauppaa käydään pohjoismaisessa Nord Pool -sähköpörssissä, jossa sähkön hinta määräytyy seuraavan päivän jokaiselle tunnille kysynnän ja tarjonnan mukaan. Vielä noin vuosi sitten sähkön tuntihinnat olivat jatkuvassa nousussa, mutta poikkeuksellisen leuto talvi ja koronan mukanaan tuoma teollisuuden vähentynyt energiantarve muuttivat tilanteen ja markkinahinta putosi nopeasti. Ensimmäistä kertaa historiansa aikana helmikuussa 2020 sähköpörssissä hinta putosi miinukselle. Voittajia tilanteessa olivat kuluttajat, joilla samaan aikaan sähkösopimuksena oli niin sanottu pörssisähkösopimus, jossa sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssin mukaan. Keravan Energian pörssisähkösopimus on nimeltään Fiksusähkö.

Sähköä parhaaseen hintaan

Pörssisähkösopimuksissa sähköllä ei ole kiinteää hintaa, vaan jokaiselle vuorokauden tunnille määritellään edellisenä päivänä hinta. Asiakasta laskutetaan sen perusteella, mihin aikaan hän on käyttänyt sähköä. Fiksusähkösopimus antaakin mainion tilaisuuden vaikuttaa sähkölaskunsa suuruuteen – ohjaamalla sähkön kulutusta sähköpörssin edullisille tunneille voi saada aikaan merkittävää säästöä.

Suomessa pörssisähkösopimukset eivät ole vielä lyöneet itseään läpi samaan tapaan kuin esimerkiksi Norjassa, jossa suurin osa sähkösopimuksista on pörssisidonnaisia. Suomessa kahden vuoden kiinteähintaiset määräaikaiset sähkösopimukset ovat suosittuja, mutta niissä on omat riskinsä – jos sähkön hinta kääntyy voimakkaaseen laskuun, kuten nyt on tapahtunut, ei asiakas pysty edullista hintakehitystä hyödyntämään. Fiksusähkö onkin tuotteistamme se, jolla asiakas voi saada sähkönsä aina parhaaseen hintaan.

Kannattaa kokeilla – sopimus on voimassa toistaiseksi

Näkemyksemme on, että nykyisessä sähkömarkkinassa, jossa hinnat heiluvat edestakaisin, Fiksusähkö on kokeilemisen arvoinen tuote – erityisesti silloin, jos pystyy vaikuttamaan sähkön kulutuksen ajankohtaan. Näin voi välttää kalliimmat tunnit ja hyödyntää ne kaikkein edullisimmat. Keskivertokuluttajalle pörssisähkön ostaminen ei ole riskialtista: Tavallisen omakoti- tai varsinkaan kerrostaloasukkaan kulutus ei ole niin suurta, että sähkölaskun loppusumma pomppaisi valtavan suureksi, vaikka jollakin tunnilla sähkön hinta nousi roimastikin. Lisäksi Fiksusähkösopimus on voimassa toistaiseksi, jonka voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla, jos tulee katumapäälle.

Lue lisää Fiksusähkösopimuksesta