SPOT-SÄHKÖ

Spot-sähkö -sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen Spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille. Maksat sähköstä aina sähkönkäytön hetkellä voimassa olevan markkinahinnan mukaan. Kun seuraat sähkön hintaa ja ohjaat sähkön kulutustasi, voit saada SpotSähkö-tuotteestamme parhaan hyödyn ja välttää hintapiikeistä aiheutuvat riskit.

Spot-sähkö -sopimuksen hinnoittelu perustuu sähköpörssi Nord Poolin julkaisemiin Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin Spot-hintoihin sekä asiakkaan tuntikohtaiseen sähkönkulutukseen. Spot-sähkö -sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, koska tuntispot-hinnan lisäksi asiakas maksaa etukäteen tiedossa olevan marginaalin (senttiä/kWh) sekä perusmaksun (EUR/kuukausi). Nord Poolin Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero.

Yhden tunnin kustannus on kyseisen tunnin sähkönkäyttö kerrottuna vastaavan tunnin Spot-sähkö -sopimuksen hinnalla (arvonlisäverollinen spot-hinta +marginaali). Kuukauden kustannus on puolestaan kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summa.

Tuntikohtaisia kulutustietoja on kätevintä seurata Asiakasportaalissamme. Spot-sähkö -asiakkaamme voivat tilata palvelussa myös automaattisen hintavahdin seuraavan päivän tuntihinnoista. Tuntikohtaiset verottomat Spot-hinnat ovat nähtävissä Nord Poolin sivuilla. Valitse Suomen hinta-alueen hinnat klikkaamalla FI. Tuntihinnat saat näkyviin valitsemalla Hourly. Hinnat ilmoitetaan sivuilla Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on Suomen aikaa tunnin jäljessä. Spot-hinnat ovat myös nähtävissä Fingridin tarjoamissa tuntihinta- mobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone).

Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä klo 14:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille, ja optimoida sähkönkäyttö markkinahinnan mukaan.

Spot-sähkö -tuote edellyttää, että käyttöpaikalla on tuntiluettava mittari, joka mittaa ja rekisteröi sähkönkäytön tunneittain.


spot-sähkön tuntihinnat

Näkymä Nord Poolin sivuilta. Spot-hinnat ilmoitetaan edellisenä päivänä kl 14 jälkeen.


Spot-sähkö sopii sinulle, jos

  • haluat sähkösopimuksen, joka seuraa täsmällisesti markkinahinnan vaihteluita
  • olet kiinnostunut seuraamaan sähkön hintoja ja omaa kulutustasi
  • olet valmis kantamaan spot-hintojen nopeasta muutoksesta aiheutuvia riskejä
  • sähkön käyttöpaikalla on tuntiluettava mittari, joka mittaa ja rekisteröi sähkönkäytön tunneittain.
  • sinulla on mahdollisuus ohjata sähkön kulutustasi

»Tee Spot-sähkösopimus