MIKRO­TUOTANTO

Keravan Energian kautta saat aurinkopaneelit omalle katollesi. Tutustu valikoimaan.

Kun kiinteistön sähköverkkoon on kytketty sähköntuotantolaitteisto kuten aurinkopaneeli tai tuulivoimala, jonka nimellisteho on enintään 50 kVa, puhutaan mikrotuotannosta. Mikrotuotantolaitos on tarkoitettu ensisijaisesti omaan käyttöön, mutta jos tuotantoa on enemmän kuin kulutusta, voi ylijäämäsähkön myydä Keravan Energialle. Keravan Energia ostaa ylijäämäsähköä niiltä asiakkailtaan, joiden kanssa on sähkönmyyntisopimus.

Verkkoyhtiönä teemme kaikkien sähköntuotantoasiakkaidemme kanssa tuotannon verkkopalvelusopimuksen. Verkkopalvelusopimus oikeuttaa asiakkaan myymään tuotetun sähkön ja syöttämään sen sähkönjakeluverkkoon. Ennen sopimusta laitteiston on oltava asennettu ja verkkoyhtiön hyväksymä. Kohteessa saa olla korkeintaan 63 ampeerin pääsulakkeet. Alle 100 kVA:n tuottajat on vapautettu verovelvollisuudesta. Lue lisää Tullin verkkosivuilta www.tulli.fi.Mikrotuotantolaitoksen liittäminen sähköverkkoon

Mikrotuotantolaitosta suunnittelevan on otettava yhteyttä kolmeen tahoon: kunnan rakennusvalvontaan, sähköverkkoyhtiöön ja sähköurakoitsijaan.

  1. Varmista ensitöiksesi, että sinulla on mikrotuotantolaitoksen tarvitsemat luvat. Jotkin laitteet vaativat rakennus- tai toimenpideluvan rakennusvalvonnasta.
  2. Ota ajoissa yhteyttä meihin. Autamme sinua varmistumaan, että laitteisto jota olet hankkimassa täyttää standardinmukaiset vaatimukset. Edellytämme, että verkkoon liitetyissä mikrotuotantolaitteissa on turvajärjestelmä, joka estää virran syötön jännitteettömään verkkoon. Väärin asennettu mikrotuotantolaitos voi aiheuttaa vaaran käyttäjälle sekä sähköverkkoasentajalle, jos laitteisto syöttääkin virtaa jännitteettömäksi oletettuun johtoon. Sähkön tuottaja on korvausvelvollinen, mikäli hänen laitteistonsa aiheuttaa vahinkoja sähköverkolle tai muille sähköverkon käyttäjille.
  3. Ota yhteyttä sähköurakoitsijaan. Sähköverkkoon liitettäviä laitteita ei saa asentaa itse, vaan työn tekee aina sähköurakoitsija. Täytä urakoitsijan kanssa mikrotuotannon yleistietolomake.

Lisätietoa:

Tekniset asiat

Soita tekniseen asiakaspalveluumme puh. (09) 5849 5535 arkisin klo 09:00 - 15:00 tai lähetä sähköpostia tekninenasiakaspalvelu@keoy.fi


Ylijäämäsähkön myyntiin liittyvät asiat

Lue lisää

myynti@keoy.fi

puh. (09) 584 9550


Tarkempia ohjeita

Tuotannon liittäminen verkkoon

Tuotannon liittäminen verkkoon liite 1 (alle 50 kVA)

Sähkön tuotannon ehdot