Hyppää sisältöön

Vaihtoehtoisten lämmitysmuotojen selvitys Sorsakorven maakaasuasiakkaille

Päivitetty: 20.4.2022

Maakaasun markkinahinnan kehityksen tausta

Maakaasun energiamaksu muodostuu nykyisin kuukausittain vaihtuvasta TTF-kaasupörssin hintaan sidotusta komponentista sekä kiinteästä marginaalista. Maakaasun markkinahinta on noussut viime kuukausina ennennäkemättömälle tasolle erityisesti Ukrainan sodan takia. Tällä hetkellä muutokset markkinahinnassa ovat erittäin voimakkaita ja vaikeasti ennustettavia.

Maakaasun holtittomasti kasvaneiden kustannusten vuoksi kannustamme asiakkaitamme vaihtoehtoisten lämmitysratkaisujen käyttöön maakaasun sijasta

Tavoitteemme on löytää kaikille asiakkaillemme paras mahdollinen ratkaisu tässä vaikeassa tilanteessa, ja olemme ryhtyneet toimiin vaihtoehtoisten lämmitysratkaisujen kartoittamiseksi yhdessä asiakkaiden kanssa.

Vesi-ilmalämpöpumppujen ryhmätilaus

Olemme saaneet selvitystyön potentiaalisten vesi-ilmalämpöpumpputoimittajien kanssa päätökseen. Selvityksessä kävi ilmi, että maakaasuasiakkaidemme kulutus- ja energiatarpeet ovat paljon vaihtelevampia kuin mitä osasimme odottaa, eli käytännössä vesi-ilmalämpöpumpun valinta edellyttää kohdekohtaista kartoitusta. Tästä syystä myös vertailukelpoisten tarjousten saaminen on mahdotonta. Tässä tilanteessa luovumme valitettavasti ryhmätilauksen tekemisestä.

Vesi-ilmalämpöpumppuja on selvityksen perusteella hyvin saatavilla halukkaille seuraavaan lämmityskauteen mennessä. Kaupankäynti on ollut Sorsakorven alueella aktiivista. Toimittajat, joiden kanssa kävimme keskusteluja vesi-ilmalämpöpumppujen osalta, ovatkin tehneet jo useammalle asiakkaalle tarjouksia. Uskomme, että maakaasuasiakkaamme saavat vesi-ilmalämpöpumpusta kilpailukykyisen tarjouksen näissä markkinaolosuhteissa. Jos et ole vielä pyytänyt tarjousta vesi-ilmalämpöpumpusta, voitte ottaa myös meihin yhteyttä.

Tarjoamme edelleen tukea maakaasun purkukustannuksiin. Emme myöskään peri maakaasun pienasiakkailta perusmaksua 1.4.–31.12.2022 väliseltä ajalta. Olemme myös valmiita tarjoamaan rahoitusta sitä tarvitseville. Rahoituksella on lähtökohtaisesti viiden vuoden maksuaika.

Jos olet kiinnostunut rahoitusmahdollisuudesta vesi-ilmalämpöpumpulle, pyydämme ottamaan yhteyttä 29.4.2022 mennessä oheisella lomakkeella tai sähköpostitse: lampopalvelu@keoy.fi.

Haluatko hakea rahoitusta vesi-ilmalämpöpumpulle? Vastaa kyselyyn 29.4.2022 mennessä.

Vesi-ilmalämpöpumppu on edullinen lämmitysmuoto, ja on lisäksi ketterä toimittaa ja asentaa.

Tarjoamme lämmitysmuodon vaihtoon kuukausirahoitusmallia kaikille halukkaille. Vesi-ilmalämpöpumpun voi myös hankkia omaksi kertamaksulla.

"*" indicates required fields

Olen kiinnostunut hakemaan rahoitusta vesi-ilmalämpöpumpun hankintaan*


Tutustu maakaasun hinnoittelun tiedotteisiin

Sulje
Search