FÅ NER ENERGIRÄKNINGEN MED EN LUFTVÄRMEPUMP

Förbrukningen av uppvärmningsenergi ökar när vädret är kallt, och särskilt i hus med elvärme kan det bli en överraskning att vinterns elräkningar är så stora. Visste du att en luftvärmepump kan hjälpa dig att få ner värmekostnaderna med flera hundra euro per år?
Luftvärmepump spar energi – bevisligen

I Motivas projekt Elvari som avslutades 2015 utreddes luftvärmepumparnas inverkan på energiförbrukningen i småhus med elvärme. I husen som deltog i projektet minskade den årliga energiförbrukningen med 1 000 – 8 000 kWh efter att de hade fått en luftvärmepump installerad. I euro innebär det här en besparing på 100 – 800 euro per år (om totalpriset på el är 10 c/kWh). De största besparingarna nåddes i hus med relativt hög elförbrukning.

I bästa fall kan en luftvärmepump alltså betala sig på mindre än två år. I Elvari-projektets exempelfall var återbetalningstiden drygt tre år. Till liknande resultat kom också VTT i sin utredning, enligt vilken en luftvärmepump kan täcka 35–40 procent av en byggnads värmebehov.

Förbered dig på sommarhettan – skaffa en luftvärmepump i tid

En luftvärmepump kyler hemmet snabbt och effektivt i sommarhettan. Ofta går det så att när vädret blir varmare ökar efterfrågan på luftvärmepumpar, med längre installationstider som följd. Heta somrar tar värmepumparna ofta slut hos importörerna och man får vänta på installation ända till hösten. Förbered dig på sommaren och beställ en luftvärmepump i god tid!
Pris från 1 590 €
monterad
(inkl. moms 24 %)Begär offert på luftvärmepump:

Genom att skicka in blanketten godkänner jag att mina personuppgifter lagras. Läs registerbeskrivningen.