Hyppää sisältöön

Aurinkovoimalat yrityksille

Oma aurinkovoimala on konkreettinen ilmastoteko ja keino pienentää yrityksen sähkölaskua. Aurinkosähkön tuottajaksi ryhtyminen on helppoa ja nopeaa. Me toimitamme aurinkovoimalat kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin - luotettavasti ja ammattitaidolla.

Miksi investoida aurinkovoimalaan? 

Euromerkin ikoni

Vakauta ja pienennä energiakuluja

Sähkön markkinahinnan vaihtelut ovat ennätyksellisen suuria. Aurinkovoimalalla vakautat yrityksen sähkön hankintahinnan pitkäksi aikaa. Sähkön siirtohinnat ja sähkövero kattavat nykyisin jopa yli puolet sähkölaskusta. Omassa aurinkovoimalassa tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa sähköveroa tai siirtomaksua.

ympäristöystävällisyyden ikoni

Pienennä yrityksen hiilijalanjälkeä

Oma aurinkovoimala on tehokas tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä, sillä aurinkosähköstä ei aiheudu lainkaan CO2-päästöjä. Aurinkovoimalatarjouksiimme sisältyy aina tarkat laskelmat siitä, kuinka paljon oma aurinkovoimala pudottaa yrityksen CO2-päästöjä.

Turvallisuuskilven ikoni

Tee huoleton ja pitkäikäinen investointi

Aurinkovoimalan tekninen käyttöikä on pitkä, noin 25–30 vuotta, eikä se tyypillisesti kaipaa huoltoa. Annamme paneeleille 25 vuoden tehotakuun, mikä tarkoittaa, että takuuajan päätyttyä paneelien tehosta on jäljellä vähintään 80 %.

Puhekuplan ikoni

Nosta yrityksen imagoa

Oma aurinkovoimala kertoo yrityksen vihreistä ja moderneista arvoista, joten aurinkovoimalaa kannattaa hyödyntää yrityksen omassa viestinnässä. Tarvittaessa autamme markkinoinnissa ja tarjoamme yrityksen käyttöön valmiita markkinointimateriaaleja.

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta

Kuinka paljon aurinkovoimala tuottaa sähköä?

Aurinkovoimalan tehon yksikkö on kWp, eli piikkikilowatti. Se kertoo aurinkopaneelien tuottaman sähkötehon standardeissa olosuhteissa (lämpötila 25 °C ja auringonsäteilyn voimakkuus 1 kW/m²). Aurinkovoimala tuottaa vuodessa noin 800 kWh sähköä yhtä piikkikilowattia kohden. 

Kerrostalon aurinkovoimala

40 kWp, 100 paneelia
vuosituotanto n. 32 MWh

PK-yrityksen aurinkovoimala

110 kWp, 300 paneelia
vuosituotanto n. 88 MWh

Maa-aurinkovoimala

550 kWp, 1 500 paneelia
vuosituotanto n. 440 MWh

Yritystuki & aurinkopaneelit

Yritykset voivat saada energiatukea aurinkopaneeleihin jopa 15 % investoinnin arvosta. Lue lisää Business Finlandin sivuilta. Maatilat voivat saada aurinkosähköinvestointiin maatalouden investointitukea. 

Reaaliaikainen seuranta 

Aurinkovoimaloihimme on mahdollista liittää myös tuotannonseurantasovellus, jolla voit seurata voimalan tuotantoa ja tehoa. Sovelluksen avulla voit tehokkaammin ohjata sähkönkulutusta tuotannon huippuhetkiin. 

Tilaa kartoitus

Mietityttääkö aurinkovoimalan koko tai sijoittelut yrityksenne kiinteistöön?
Ammattilaisen tekemä kartoitus on hyvä ensimmäinen askel kohti omaa aurinkovoimalaa.

Lue lisää ja tilaa kartoitus

Hanki aurinkopaneelit luotettavalta ja vastuulliselta toimijalta

Luotettava toimija

Aurinkopaneelien kannattavuuden ja takaisinmaksuajan ratkaisee oikea mitoitus asiakkaan tarpeisiin. Mitoitamme kohteeseen sopivan järjestelmän tarkasti tuntikohtaisen sähkönkäytön analysoinnin avulla.

Tuki paneelien elinkaaren ajaksi

Aurinkopaneelit asennetaan aina sertifioitujen ja luotettavien ammattilaisten toimesta. Saat meiltä käyttökoulutuksen sekä tuen laitteiden hallintaan. Olemme luotettava ja vakaa toimija, joka pysyy rinnallasi koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan.

keravan energia ja sipoon energia ikoni

Energia-alan asiantuntija

Olemme moderni energiayhtiö jonka historia ulottuu vuoteen 1906. Pitkän kokemuksemme ja laajan asiantuntemuksemme myötä voimme tarjota asiakkaillemme aidosti kannattavimmat energiaratkaisut.

Aurinkovoimala palveluna

Yrityksillä on useita vaihtoehtoja rahoittaa aurinkovoimalainvestointi. Perinteinen tapa on investoida itse tai käyttää rahoituskumppania, mutta huolettomin tapa on hankkia aurinkovoimala Keravan Energialta palveluna niin sanotulla PPA-sopimuksella.

Mikä on PPA-sopimus?

PPA- eli power purchace agreement -sopimus on vaivaton ja helppo tapa hankkia aurinkovoimala yritykselle. PPA-sopimusten suosio on kasvanut nopeasti aurinkovoimaloiden rahoitusmallina. Kyseessä on sähkönostosopimus, joka mahdollistaa aurinkovoimalan hankinnan ilman omaa investointia. 

Miten PPA-sopimus toimii?

Me investoimme aurinkovoimalaan yrityksen puolesta ja yritys sitoutuu ostamaan aurinkovoimalan tuottaman sähkön kiinteällä hinnalla 10–15 vuoden ajan. PPA-sopimuksessa yritys maksaa aurinkovoimalasta vain sen tuottaman sähkön mukaan. Sopimuskauden jälkeen tehdään uusi sopimus jatkosta tai yritys lunastaa aurinkovoimalan jäännösarvolla.

Mitä etuja PPA-sopimuksessa on?

 • PPA-sopimus takaa vakaan hinnan ja suojaa sähkön hinnan heittelyiltä.
 • Ei omia investointeja – nopea tapa tehdä aurinkovoimalan hankintapäätös.
 • Ei ylläpitohuolia – vastuu voimalasta on sopimuksen ajan Keravan Energialla.

Kuinka aurinkovoimala-hanke etenee?

Referenssimme aurinkovoimaloista

Ilmakuva Keravan Aurinkovoimalalasta. Aurinkovoimalassa on 774 aurinkopaneelia.

Keravan Aurinkovoimala

 • Huipputeho 216 kWp
 • Aurinkovoimalasta voi vuokrata paneeleja, näin myös kerrostaloasukkailla on mahdollisuus osallistua kestävän ja uusiutuvan energian tuotantoon.
 • Lue lisää Keravan Aurinkovoimalasta

Keravanjoen koulu

 • Huipputeho 28 kWp
 • Kouluun toteutettiin uusiutuvaan energiaan perustuvan hybridimalli, jossa sähköä maalämpöpumppujen pyörittämiseen saadaan omasta aurinkovoimalasta.
 • Lue lisää toteutuksesta

Aurinkovoimala kerrostaloyhtiön katolla. Kerrostalon takana näkyy metsää.

As Oy Pellavamäki

 • Huipputeho 37 kWp
 • Kerrostalossa oli entuudestaan maalämpö ja poistoilmalämpöpumppu, joten oma aurinkovoimala oli luonnollinen jatkumo taloyhtiön älykkääseen energiakokonaisuuteen.

Lisätiedot

myyntipalvelu@keoy.fi

p. (09) 5849 5562

Jätä tarjouspyyntö

Jätä tarjouspyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Vuokraa aurinkopaneeli Keravalta

Aurinkopaneeliasiakkaana maksat paneelistasi kiinteän kuukausimaksun (4,20 €/kk, sis. alv) ja paneelisi tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussasi.

Lue lisää

arc
Sulje
Search