Hyppää sisältöön
02.11.2022

Ensimmäiset lämmön alkuperätakuut myönnetty

Keravan Energia sai ensimmäisinä lämmön alkuperätakuut
Laki uusiutuvan energian alkuperätakuista tuli voimaan viime vuoden joulukuussa. Nyt Energiavirasto on myöntänyt ensimmäiset lämmön alkuperätakuut. Takuita myönnettiin mm. Keravan Energian uusiutuvalla energialla tuottamalle lämmölle lokakuussa.

Keravan Energia Oy:lle myönnetyt lämmön alkuperätakuut ovat ensimmäisiä paitsi Suomessa myös Euroopassa, ja merkittävä osoitus lämmön alkuperätakuiden kiinnostavuudesta ja markkinoiden kiinnostuksesta uusiutuvalla energialla tuotettua lämpöä kohtaan. Hiilineutraaliin energiantuotantoon tähtäävällä Keravan Energialla uusi alkuperätakuujärjestelmä on otettu ilolla vastaan.

Asiakkaamme ovat hyvin valveutuneita ja haluavat vaikuttaa käyttämänsä energian alkuperään. Sähkön suhteen tämä on ollut arkipäivää jo pitkään, mutta lämmön osalta esimerkiksi suurten teollisuusasiakkaidemme on ollut hankalaa osoittaa toimivansa täysin hiilineutraalisti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme soveltaa alkuperätakuita nyt myös lämmön ja höyryn myynnissä, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Lämmön ja jäähdytyksen alkuperätakuurekisteriin on hakeutunut tähän mennessä 87 voimalaitosta ja 34 tilinhaltijaa.

Lue lisää Energiaviraston sivuilta.

Sulje
Search