Hyppää sisältöön

Sähköjen kytkentä ja katkaisu

Sähköjen kytkentä

Sähköjen kytkemiseksi tarvitaan voimassa oleva sähkönmyyntisopimus. Mikäli olet kilpailuttanut sähkönmyyjäsi, kytkemme sähköt, kun saamme sähkönmyyjältäsi ilmoituksen sopimuksesta. Sähköjen kytkentä on maksutonta, kunhan tilaus on tehty edellisenä arkipäivänä ennen kello 15.00. Kytkentöjä tehdään arkisin 8.00–14.00 –välisenä aikana. Muuna ajankohtana tehdystä kytkennästä veloitetaan palvelumaksuhinnaston mukaisesti. Sähköjen kytkentä saman päivän aikana, kun sopimus tehdään on mahdollista, mutta maksullista. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluumme.

Tärkeää turvallisuusasiaa kytkentään liittyen

Saatuamme tiedon muuttopäivästä sähkönmyyjältäsi, vahvistamme sähkön kytkentäpäivän tekstiviestillä. Emme lähetä enää erillistä ilmoitusta, kun sähköt ovat kytketty. Sähköjen kytkentä tehdään etänä tai asentajan toimesta sähkömittarilta, joten emme voi havaita, jos käyttöpaikassa tapahtuu vaaratilanne päällä olevan sähkölaitteen vuoksi. Jotta sähköjen kytkeminen on turvallista, varmista etukäteen, että kytkentäpäivänä käyttöpaikassa ei ole päälle kytkettyjä sähkölaitteita, jotka voivat aiheuttaa tulipalovaaran. Vaaratilanteen voisi aiheuttaa esimerkiksi kiuas tai liesi, joka on jäänyt päälle sähköjen ollessa katkaistuna.

Sähköjen katkaisu

Kytkennän vaaratilanteiden ehkäisemiseksi suosittelemme, että kerrostaloasunnoista pois muutettaessa sähköt katkaistaan asunnon pääkytkimestä. Näin sähköjen kytkentä on seuraavan asukkaan muuttaessa turvallista. Pientaloissa sähköt tulisi katkaista sähkömittarin painikkeesta. Mikäli sähköt katkaistaan pääkytkimestä, menettää sähkömittarikin sähköt, jolloin sähköjen kytkentä etänä on mahdotonta.

Sulje
Search