Hyppää sisältöön

Sähkösopimuksen irtisanominen

Oletko miettinyt miten lopettaa sähkösopimus? Jos joudut irtisanomaan sähkösopimuksen kanssamme, löydät alta tiedot, miten sen tehdä ja milloin irtisanominen on mahdollista. Kerromme myös, miten voit irtisanoa sähkösopimuksen kuolemantapauksessa.

Miten sähkösopimus irtisanotaan?

 • Myyjänvaihdon yhteydessä sinun ei tarvitse irtisanoa sähkösopimusta.
 • Kun vaihdat sähköntoimittajaa, uusi toimittajasi irtisanoo sähkösopimuksesi sinun puolestasi. Tähän menee keskimäärin 14 päivää.
 • Jos päätät sopimuksen ulosmuuton vuoksi, voit tehdä sen Omilla sivuillasi asiakasportaalissamme, soittamalla asiakaspalveluumme, tai lähettämällä meille sähköpostia.
 • Huom. vaikka emme vastaisi heti irtisanomiseen, se tulee voimaan toivottuna päivänä, kunhan se on irtisanomisajan puitteissa.

Irtisanomisaika sähkösopimus

Milloin sähkösopimuksen voi irtisanoa? Katso alla millaiset irtisanomisehdot eri sähkösopimustyypeillä on.

 • Määräaikainen sähkösopimus: Perussähkö, Paikallissähkö – voimassa sopimusajan päättymiseen asti. Sopimusta ei voi irtisanoa ennenaikaisesti.
 • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus: Varttisähkö – hinta vaihtuu kvartaaleittain ja sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimuksessa on kahden viikon irtisanomisaika.
 • Pörssisähkö: Fiksusähkö – vaihtuvahintainen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimuksessa on kahden viikon irtisanomisaika.

Voiko sähkösopimuksen irtisanoa netissä?

Sähkösopimuksen voi irtisanoa omilla sivuillasi asiakasportaalissamme.

Kirjaudu omille sivuillesi

Voiko määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanoa?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa määräaikaisuuden päättymiseen asti. Määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa ennenaikaisesti. Määräaikaisen sähkösopimuksen voi irtisanoa ainoastaan muuton yhteydessä.

Sopimusrikkomus

Niin kutsuttu muuttokikkailu ei ole sallittua. Mikäli meillä on syytä epäillä muuttokikkailua, meillä on oikeus tarkistaa muuton oikeasti tapahtuneen. Sopimusrikkomuksesta meillä on oikeus periä vahingonkorvauksena ennenaikaisesti päättyneestä sopimuksesta puuttuvat saatavat.

Muuttokikkailulla tarkoitetaan sopimuksen irtisanomista muuton perusteella ja uuden sopimuksen hankkimista toisen samassa taloudessa asuvan henkilön nimiin, ilman että muuttoa todellisuudessa tapahtuu.

Kun määräaikainen sähkösopimus lähenee loppuaan

Kun määräaika, eli sitova aika, loppuu, saat vaihtaa niin sähkösopimusta kuin -toimittajaa vapaasti. Lähetämme sinulle 90 päivää ennen sopimuksesi loppumista tarjouksen uudesta sähkösopimuksesta. Voit ottaa tarjouksen vastaan tai vaihtaa sähkösopimusta toiseen. Viimeistään kuukausi ennen sähkösopimuksesi loppumista, kannattaa aktiivisesti valita uusi sähkösopimus, muutoin päädyt automaattisesti toistaiseksi voimassa olevalle sopimukselle.

arc

Peruuttamisoikeus ja irtisanominen ennen sähkösopimuksen alkamista

Jos olet allekirjoittanut sähkösopimuksen etänä, sinulla on 14 päivän peruuttamisoikeus. Voit perua sähkösopimuksen täyttämällä seuraavan lomakkeen.

Perumislomake

Huom. Harkinta-ajan umpeuduttua sähkösopimusten irtisanomiseen sovelletaan normaaleja sopimusehtoja.

Sähkösopimuksen kiistäminen

Saitko postissa aiheettoman sähkösopimusvahvistuksen sähkömyyjän puhelun jälkeen? Se tarkoittaa, että myyjänvaihtoprosessi, jolla sinut siirretään uuden sähkönmyyjän asiakkaaksi, on käynnistynyt. Vaikka puhelusta olisi jo kulunut 14 vuorokautta, voit silti keskeyttää sähkönmyyjänvaihtoprosessin ja estää sopimuksen syntymisen.

Kiistä sähkösopimus

Sähkösopimuksen irtisanominen muuton yhteydessä

Jotkut sähköyhtiöt sallivat sen, toiset sähköyhtiöt vaativat sinua ja jotkut eivät anna sinun muuttaa nykyisellä sähkösopimuksellasi. Keravan Energialla et voi muuttaa ja pitää vanhaa sähkösopimustasi, mutta teemme mielellämme uuden sähkösopimuksen kanssasi uuteen osoitteeseen.

Sähkösopimuksen irtisanominen muuton yhteydessä on siis sallittua. Toisin sanoen, kun muutat ja olet rekisteröitynyt eri osoitteeseen (muutto Suomen veroviraston muuton määritelmän mukaan), voit irtisanoa myös määräaikaisen sähkösopimuksen ilman sakkorangaistusta.

Vinkkejä irtisanomiseen muuton yhteydessä

 • Aloita irtisanomalla sähköverkkosopimuksesi verkkoyhtiöltä. Huomaa, että pelkkä osoitteenmuutos ei riitä.
 • Päätä sähkösopimus mahdollisimman aikaisin ennen muuttoa (mieluiten kuukausi, mutta vähintään 14 päivää).
 • Tee uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen. Sähköverkkosopimus muodostuu automaattisesti kun teet sopimuksen sähkönmyyjän kanssa.

Irtisano sähkösopimus kuolemantapauksessa

 • Kuolinpesän osakas tulee ottaa yhteyttä sekä sähköverkkoyhtiöön että sähkönmyyntiyhtiöön ja ilmoittaa, että omainen on menehtynyt. Me emme saa tätä tietoa muualta.
 • Pyydä kaikilta kuolinpesän osakkailta valtakirja, jos haluat irtisanoa sähkösopimuksen. Sähkösopimus voi olla kuolinpesän nimissä, kunnes perunkirjoitus on tehty.
 • Käytännössä kuolinpesän sopimukset ovat voimassa, kunnes kuolinpesän osakkaat irtisanovat ne, tai uusi asukas tekee asuntoon sähkösopimuksen ja sähkönsiirtosopimuksen.
 • Jos kyseessä on kerrostaloasunto, kuolinpesän osakkaat voivat irtisanoa sähkösopimuksen ilmoittamalla meille. Omakotitalossa, jossa on myös sähköverkkosopimus ja kiinteä sähköliittymä, emme suosittele sähkösopimuksen päättämistä ennen kuin uusi omistaja ja/tai uusi asukas on tiedossa. Sähköverkkosopimuksen päättäminen johtaa nimittäin liittymän purkuun ja uuden liittymän avaamisesta veloitetaan liittymähinnastomme mukaisesti.
Sulje
Search