Hyppää sisältöön

Tee sähkösopimus

Meiltä saat sähkösopimuksen heti joka kotiin, asuit sitten kerrostalossa, omakotitalossa tai muussa pientalossa.

Vertaile sähkösopimuksia →

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi? Valitse sopivin sähkösopimus arvojesi ja kulutustottumustesi mukaisesti ja tee edullinen sähkösopimus heti. Näet aina edullisimmat voimassa olevat hintamme tältä sivulta. Hinnat sis. alv 24%.

 

Yritysten sähkösopimukset

Sähkösopimukseemme kuuluu aina

Sähkönkulutuksen seuranta jopa tuntitasolla asiakasportaalissa

Veloitukseton energianeuvonta puhelimitse ja sähköpostitse

Jatkuva huolenpito – asiakaspalvelumme on sinua varten

Suodata ja valitse sinulle parhaiten sopiva sähkösopimus

Kaikki sähkösopimusvaihtoehtomme ovat näkyvissä alla ja voit selata niitä voimassaolon, ympäristöystävällisyyden ja mittaustavan perusteella. Edullisimmat sopimushinnat löydät aina tältä sivulta! Jos sähkösopimuksiin liittyvät termit ovat vieraita, lue sähkösopimusoppaamme.

kerrostalon ja taloyhtiön ikoni

Suosittelemme YLEISSÄHKÖÄ, jos asut kerrostalossa tai sähkönkulutuksesi on vuositasolla alle 10 000 kWh.

Suosittelemme AIKA- TAI KAUSISÄHKÖÄ, jos asut pientalossa, jossa on sähkölämmitys tai maalämpö.

Suosittelemme YLEISSÄHKÖÄ, jos asut pientalossa, jossa on kaukolämpö- tai öljylämmitys.

 

Sähkösopimusopas

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi? Tiedätkö, kuinka sähkön hinta sähkösopimuksessasi muodostuu? Sähkön kilpailuttaminen ei ole aina yksinkertaista, sillä sähkösopimuksia on monenlaisia. Sähkön hintaan vaikuttaa esimerkiksi sähkönkulutuksen määrä, ajankohta ja sähkön tuotantotapa. Tältä sivulta löydät tietoa asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon sähkösopimuksen valinnassa.

Sähkönkulutuksen määrä ja ajankohta

Sähkösopimusta valittaessa on tärkeää pohtia oman sähkönkulutuksen määrää ja sitä, mihin ajankohtaan se painottuu. Kulutukseen vaikuttavat esimerkiksi asumismuoto, lämmitystapa ja asukkaiden määrä. Jos sähkönkulutus on suurehkoa ja painottuu yölle, on kannattavaa valita yösähkösopimus. Jos taas kulutus on pientä ja tasaista, on hyödyllisintä valita yleissähkösopimus. Jos sähkönkulutusta on mahdollista ohjata jopa tuntien tarkkuudella esimerkiksi kotiautomaation avulla, kannattaa valita pörssisähkösopimus, jonka avulla voi hyödyntää sähkön edullisimmat hinnat.

 

yleissähkö ikoni

Yleissähkö

Yleissähkössä sähkön hinta on sama ympäri vuoden. Suosittelemme sitä kohteisiin, joissa pääasiallinen lämmitysmuoto ei ole sähkö, kuten esimerkiksi kerrostaloasuntoihin. Yleissähkö soveltuu myös asiakkaille, joilla sähkönkäyttö on vähäistä (alle 10 000 kWh), tai kohteisiin joissa sähkön käyttö ajoittuu pääosin päiväajalle.

Aikasähkö

Aikasähkössä (tunnetaan myös yösähkönä) sähkö hinnoitellaan päivällä eri hintaan kuin yöllä. Sähkö on halvempaa yöllä kello 22-07. Suosittelemme aikasähköä  talouksiin, joissa pääasiallinen lämmitysmuoto on sähkö, sähkön käyttö on yli 10 000 kWh vuodessa, ja joissa sähkön kulutus voidaan keskittää yöaikaan.

Kausisähkö

Kausisähkösopimuksissa sähkö on edullisempaa kesällä (huhtikuusta lokakuulle) ja talvikaudella yöaikaan. Vastaavasti hinta on kalliimpi päiväsaikaan talvisin (marraskuusta maaliskuun loppuun). Suosittelemme kausisähköä talouksiin, joiden pääasiallinen lämmitysmuoto on varaava sähkölämmitys, jota voidaan käyttää mahdollisimman paljon yöaikaan.

fiksusähkö ikoni

Pörssisähkö

Pörssisähkösopimuksissa sähkön hinta vaihtelee tunneittain sähköpörssin mukaisesti. Pörssisähkösopimus on edullisin vaihtoehto, jos asiakkaan on mahdollista ohjata kulutustaan halvoille tunneille. Keravan Energian pörssisähkösopimuksia ovat Fiksusähkö, Biofiksusähkö ja Tuulifiksusähkö.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimusta tehdessä on myös tärkeää pohtia sopimuksen kestoa. Vaihtoehtoja on kaksi: määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinnat lukitaan tietyksi aikajaksoksi, mutta sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Sopimuksen lähestyessä loppuaan asiakkaan tulee muistaa tehdä uusi sopimus. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sopii niille, jotka eivät halua uusia sopimustaan määräajoin. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa.

Sähkön hinnan muodostuminen

Kaikissa sähkösopimuksissamme sähkön hinta muodostuu sähkön kulutuksen mukaan (snt/kWh). Lisäksi laskutetaan kiinteä kuukausimaksu (€/kk). Fiksusähkö-sopimuksissamme veloitetaan myös marginaali (snt/kWh).

Sähkön tuotantotavalla on merkitystä

Kaikki pistorasiasta tuleva sähkö ei ole samaa. Valitsemalla sähkösopimukseesi CO2-päästöttömästi tuotettua sähköä, olet mukana torjumassa ilmastonmuutosta. Myymämme tuuli-, bio- ja aurinkosähkö ovat alkuperätakuin varmennetusti 100% CO2-vapaita. Muiden sähkösopimustemme alkuperätiedot löydät alempaa tältä sivulta ja kunkin sähkösopimuksen tuotesivulta.

 

biosähkön ikoni
Biosähkö

Biosähkö tuotetaan puupolttoaineilla, kuten metsänhoidon tähteillä.

Lue lisää

tuulisähkö ikoni
Tuulisähkö

Valikoimissamme oleva tuulisähkö tuotetaan suomalaisissa tuulivoimapuistoissa. 

Lue lisää

ilmastosähkö ikoni
Ilmastosähkö

Ilmastosähkösopimus sisältää Suomessa tuotettua aurinkosähköä ja tuulisähköä.

Lue lisää


EKOtuulisähkö

Meiltä saa myös Suomen Luonnonsuojeluliiton
EKOenergia-merkittyä sähköä.

Lue lisää

Myymämme sähkön alkuperä

Myymästämme sähköstä noin 7% tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi olemme mukana osuuksilla muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saamamme tuotanto kattaa 10% myymästämme sähköstä. Loput 83% hankimme sähköpörssistä.

Tutustu osakkuusyhtiöihimme

myydyn sähkön tuotanto 2020

Sähkön alkuperä vuonna 2020

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2020 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli- ja biovoimaa) 10,7 %, fossiilisia energialähteitä ja turvetta 39,3 % sekä ydinvoimaa 49,9 %.  

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 207 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 1,4 mg/kWh. 

Katso aiempien vuosien ominaispäästöt

Omat tuotantolaitoksemme

Tuotantolaitoksillamme käytämme pääasiassa uusiutuvia puupolttoaineita. Energiantuotantomme on CO2-päästötöntä vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää matkastamme kohti co2-vapaata energiantuotantoa

Keravan biovoimalaitos

Biovoimalaitoksellamme käytämme metsänhoidosta ylijäävää puupolttoainetta. Puita ei kaadeta energiantuotantoa varten, vaan tuotannossa hyödynnetään metsänhoidon sivutuotteena syntyneitä tähteitä, joille ei ole muuta käyttöä. Voimalaitos siis hyödyntää hukka- ja jätepuut energian tuottamisessa.

arc

Keravan aurinkovoimala

Oman aurinkovoimalamme myötä asiakkaillamme on mahdollisuus tukea uusiutuvaa aurinkoenergiaa. Aurinkovoimalasta voit vuokrata oman nimikkopaneelin. Aurinkovoimalan tuottamaa sähköä myymme myös Ilmastosähkö-sopimuksissa.

arc
Sulje
Search