Hyppää sisältöön

Tee huoleton valinta

Lukitse sähkön hinta ja suojaudu sähkön markkinahinnan muutoksilta!

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikaisella sähkösopimuksella teet turvallisen valinnan pidemmäksi aikaa, sillä sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden. Sähkölaskun suuruuteen vaikuttaa vain se, kuinka paljon sähköä käytetään.

Valitse määräaikainen sähkösopimus, kun haluat

  • tasaisen hinnan
  • laskea helposti, kuinka paljon sinun pitäisi maksaa sähkösi käytöstä
  • välttää odottamattomia kuluja

Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta

  • Kiinteä hinta c/kWh
  • Kiinteä perusmaksu €/kk

Ajankohtainen ALV sisältyy.

Lue ehtomme ennen kuin teet sopimuksen. Sopimuksen voi tehdä korkeintaan 90 päivää ennen sen alkamista.

Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta

Määräaikaisen sopimuksen ja kiinteän sähkön hinnan etuna on se, että voit helposti laskea kuinka paljon joudut maksamaan energiankulutuksestasi kuukausittain. Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa, että sinulla on sama sähkön hinta kilowattitunnilta (kWh) käyttämällesi sähkölle riippumatta siitä, kulutatko paljon vai vähän tai nousevatko vai laskevatko sähkön hinnat sähköpörssissä. Jos kulutuksessasi on suuria heilahteluja, sähkölaskusi tietysti vaihtelee kuun lopussa, mutta yleensä kiinteä sähkön hinta helpottaa kustannusten ennustamista. Valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen teet ennakoinnista helpompaa, kun tiedät, mitä tulet maksamaan sähköstä lähikuukausina tai -vuosina.

Lue lisää sähkön hinnanmuodostuksesta ja sähköpörssien toiminnasta

Miksi nyt on hyvä aika tehdä määräaikainen sähkösopimus?

Sähkön markkinahinta nousi jyrkästi syksyllä 2022; lähes nelinkertaiseksi normaaliin verrattuna. Alkuvuodesta 2023 tilanne alkoi kuitenkin tasaantua, ja hinnat laskivat loppuvuoden 2022 huippulukemista. Syksyllä 2023 hinnat ovat olleet varsin kohtuullisella tasolla, mikä on hyvä aika kiinnittää hinta paikalleen. Määräaikaisen sopimuksen tekeminen on hyvä valinta silloin, kun kaipaat sähkösopimukseltasi hintavakautta ja laskultasi ennustettavuutta.

LUE SÄHKÖN TILANNEKATSAUS

Kaksi henkilöä istumassa sohvalla tunnelmavalaistuksessa. Vasemmanpuoleinen käyttää tablettia, oikeanpuoleinen lukee kirjaa.

Miten toimia kun määräaikainen sähkösopimus on loppumaisillaan?

Lähetämme sinulle noin 90 päivää ennen määräaikaisen sähkösopimuksesi loppumista jatkotarjouksen. Jatkotarjoustuote voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, mutta useimmiten se on uusi määräaikainen sähkösopimus. Huomioi, että jatkotarjouskirjeessä olevan tuotteen hinta voi myös vaihtua. Kannattaa siis olla nopea ja tehdä uusi sähkösopimus heti. Ajantasaisen hinnan näet aina nettisivuillamme ja hinnastossamme. Jos et reagoi ensimmäiseen kirjeeseen, laitamme muistutuksen vielä noin kuukautta ennen sähkösopimuksesi loppumista. Tarkista siis aika ajoin sähköpostisi!

Valitse aktiivisesti itse seuraava sopimuksesi, tai päädyt toistaiseksi voimassa olevalle sähkösopimukselle

Jos et itse aktiivisesti valitse ja tee uutta sähkösopimusta kanssamme, kun määräaikainen sähkösopimuksesi on loppumassa, päädyt meidän toistaiseksi voimassa olevalle Varttisähkö-sopimuksellemme. Varttisähkön hinta on kiinteä aina kolme kuukautta kerrallaan ja se vaihtuu neljä kertaa vuodessa, eli kvartaaleittain. Varttisopimuksen sähkön hinta tarkistetaan siis kolmen kuukauden välein ja sitä voidaan nostaa tai laskea markkinahintojen mukaisesti. Varttisähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 päivää, joten pääset tästä sopimuksesta helposti eroon tarvittaessa. Voit myös tehdä uuden sähkösopimuksen toisen sähkönmyyjän kanssa, jolloin sinun sähkösopimuksesi automaattisesti jatkuu uudella myyjällä, kun määräaikainen sopimuskautesi meillä loppuu.

 

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen

Määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Tarjoamiemme määräaikaisten sähkösopimusten pituudet ovat 6, 12 tai 24 kuukautta.

Jos olet siis tehnyt sähkösopimuksen kahdelle vuodelle, sopimus on voimassa koko kaksi vuotta. Tämän takia kannattaa miettiä tarkkaan, oletko valmis sitoutumaan pidempään sähkösopimukseen. Jos et ole valmis sitoutumaan pidemmäksi aikaa, voi olla järkevää harkita toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta tai pörssisähkösopimusta. Lue lisää sähkösopimuksen irtisanomisesta.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Määräaikaista sähkösopimusta harvemmin siirretään mukanasi kun muutat, eli muuton yhteydessä määräaikainen sopimus irtisanotaan. Löytyy kuitenkin toimijoita, jotka sallivat tai edellyttävät sinua jatkamaan määräaikaista sähkösopimustasi myös uudessa osoitteessa. Keravan Energialla määräaikainen sähkösopimus loppuu kun muutat uuteen osoitteeseen. Lue lisää miten toimia muuton yhteydessä.

Valitse vastuullinen sähköyhtiö

Meidän toiminta-ajatuksemme on tuoda hyvinvointia omalle alueellemme ja pitää hinnat kilpailukykyisinä sen sijaan, että maksaisimme osinkoja tai keräisimme suuria voittoja.

LUE LISÄÄ

arc

Miksi valita Keravan Energia?

Kokonaisvaltaisesti energiaa

Tarjoamme sinulle sähköverkon ja kaukolämmön ratkaisuja sekä sähkösopimuksia, aurinkopaneeleja, ilmalämpöpumppuja ja latausasemia.

Asiakkaidemme omistama

Omistajamme ovat Keravan kaupunki ja Sipoon kunta. Tavoitteemme on parantaa alueemme hyvinvointia kilpailukykyisten hintojen kautta.

Yli 110 vuoden kokemuksella

Olemme moderni energiayhtiö, jonka historia ulottuu vuoteen 1906. Pitkä kokemus tuo asiantuntemusta, joka on sinun käytettävissäsi.

Monipuolinen valikoima

Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti ja tarjoamme sinulle aina ajanmukaisimmat tuotteet ja palvelut.

Sulje
Search