Hyppää sisältöön

Sähkösopimus omakotitaloon

Oletko muuttamassa omakotitaloon tai rivitaloon - vai asutko jo omassa talossa? Silloin on erityisen tärkeää miettiä, mikä sähkösopimus sopii sinulle parhaiten. Omakotitalossa on useimmiten korkeampi sähkönkulutus kuin kerrostalossa. Suurempi sähkönkulutus tarkoittaa luonnollisesti korkeampia sähkölaskuja.

Tarvitsetko apua valitsemaan oikea sähkösopimus omakotitaloon?

Lue alta, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun olet tekemässä sähkösopimusta omakotitaloon. Esittelemme tarjoamamme erilaiset sähkösopimustyypit ja neuvomme, miten parhaiten vertailla sähkösopimuksia ja sähkön hintoja sekä muita asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Mikä on paras sähkösopimus omakotitaloon?

Ennen kuin siirryt vertailusivustolle, kuten sahkonhinta.fi, vertailemaan sähkösopimuksia ja sähkön hintoja, kannattaa miettiä, mitä odotat sähkösopimukseltasi.

  • Pitäisikö sähkösopimuksen olla toistaiseksi voimassa vai määräaikainen?
  • Haluatko kiinteän sähkön hinnan, joka ei vaihtele joka kuukausi?
  • Pystytkö selviytymään pörssisähkön hintavaihteluista?
  • Mikä on energiankulutuksesi?

Kun valitset sähkösopimusta omakotitalolle, kannattaa pohtia, millaiset ovat tarpeesi ja miltä taloutesi näyttää. Jos budjettisi kestää tilapäiset hintapiikit pörssin muuttuvalla sähköhinnalla, voit myös nauttia hintapohjasta heti sähkön hinnan laskiessa. Mutta jos haluat pienemmän riskin ja suuremman turvallisuuden, kannattaa katsoa määräaikaisia ​​sähkösopimuksia, joissa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuksen voimassaoloaikana eikä heilu ylös tai alas.

Määräaikainen sähkösopimus omakotitaloon

Määräaikainen sähkösopimus takaa vakaan sähkön hinnan säästä ja vuodenajasta riippumatta. Sähkön hintasi pysyy samana koko sopimuskauden, joten vain oma energiankulutuksesi vaikuttaa sähkölaskuusi.

  • Perussähkö-sopimuksemme antaa sinulle kiinteän sähkön hinnan kilowattitunnilta. Kiinteä hinta määräytyy sopimuksen tekohetkellä, eikä siihen vaikuta sähkömarkkinan vaihtelut. Tämä on turvallinen vaihtoehto, jos et halua odottamattomia kustannuksia.
  • Joustosähkö on määräaikainen sähkösopimus, jossa on kiinteä lähtöhinta. Erona tavanomaiseen määräaikaiseen sähkösopimukseen on siis +/- kulutusvaikutus, joka voi nostaa tai laskea lähtöhintaa kulutuksesi ajoittamisen perusteella.
  • Varttisähkösopimus on sekä kiinteähintainen ​​että toistaiseksi voimassa oleva. Tämä tarkoittaa, että sopimuksella ei ole sitovaa ajanjaksoa, vaikka sinulla on kiinteä sähkön hinta aina neljännesvuoden ajan. Varttisähkön hinta voi siis vaihtua, mutta vain neljä kertaa vuodessa. Ilmoitamme sähkön hinnan muutoksista kuukautta etukäteen.

Lue lisää määräaikaisesta sähkösopimuksesta

Pörssisähkö omakotitalossa

Suurin etu sähkösopimuksessa, jonka sähkön hinta liikkuu päivittäisen markkinahinnan mukaan, on, että se on pidemmällä tarkasteluvälillä osoittautunut taloudellisimmaksi sähkösopimukseksi. Toinen etu on ett hyödyt heti, jos sähkön hinta putoaa rajusti. Sopimuksen haittana on, että taloutesi täytyy kestää myös äkilliset nousut. Pörssihinta muuttuu tunnin välein päivän aikana ja voi siis sekä nousta että laskea.

  • Fiksusähkö-sopimuksemme on sidottu pohjoismaisen sähkömarkkinan spot-hintaan ja vaihtelee kausittain sekä päivittäin. Fiksusähkö on tuntimitattu sähkösopimus, joka on voimassa toistaiseksi ja jossa on kahden viikon irtisanomisaika.

Vinkki! Jos sinulla on pörssisopimus, voit optimoida sähkönkäyttösi sellaisille tunneille, jolloin sähkön hinta on alimmillaan ja esim. pestä pyykkiä halvemmilla tunneilla. Katso lisää energiansäästövinkkejä.

Lue lisää pörssisähköstä

Mikä on normaali sähkönkulutus omakotitalossa?

Normaali energiankulutus omakotitalossa on aina paljon suurempi kuin kerrostaloasunnossa. Silloin kun energiankulutus on suuri, saa luonnollisesti myös suuren sähkölaskun, vaikka sopimuksen kilowattihinta olisi sama kuin pienessä yksiössä. Kannattaa siis seurata omia kuluja aika ajoin, jotta tietää suurin piirtein mitä sähkö maksaa eri ajankohtina.

Sähkölämmitteisen talon normaali vuosikulutus on keskimäärin 20 000–25 000 kWh/vuosi. Jos olet liitettynä kaukolämpöverkkoon tai sinulla on ilmalämpöpumppu, sähkönkulutus voi olla jopa niin pieni kuin 5000 kWh/vuosi. Laskelmaan sisältyy myös kulutettu sähkö, ei pelkästään lämmitykseen menevä sähkö.

Myös talon asukasmäärä vaikuttaa energiankulutukseen. Mitä enemmän asukkaita, sitä enemmän sähköä kuluu. Lapsiperhe kuluttaa hyvin todennäköisesti enemmän kuin eläkeläispariskunta – pesukone pyörii useita kertoja viikossa ja astianpesukone on täynnä joka päivä.

 

Myy ylijäämäsähkösi meille

Onko omakotitalossasi aurinkopaneeleja? Kun aurinko paistaa epätasaisesti ympäri vuoden, aurinkopaneelien tuottaman energian määrä vaihtelee – välillä on sopivasti, välillä liian vähän ja välillä liikaa. Silloin hyvä sähkösopimus on tärkeä, jotta voit tasoittaa tuotantohuippuja, samalla kuin varmistat sähkönsaantisi. Ostamme mielellämme ylijäämätuotantosi!

Lue lisää

Aurinkopaneelit on kannattavinta asentaa katolle.

Sulje
Search