Hyppää sisältöön

Päivitä asiakastietosi

Suomessa sähkömarkkinat ovat avoimet, eli sähkön käyttäjä voi ostaa sähkönsä haluamaltaan sähkön myyjältä. Sähkönkäyttöpaikkoja Suomessa on noin 3,6 miljoonaa ja sähkönmyyjää vaihdetaan vuosittain noin 400 000 kertaa. Sulavasti toimivat sähkömarkkinat edellyttävät, että asiakkaiden sähkönkäyttötiedot siirtyvät sujuvasti energiayhtiöiden järjestelmien välillä. Tätä tiedonvaihtoa selkeyttämään ja nopeuttamaan on kehitetty energiayhtiöiden ja kantaverkkoyhtiö Fingridin yhteinen järjestelmä, Datahub, jonka myötä sähkösopimuksiin, sähkönkäyttöpaikkaan ja sen kulutukseen liittyvät tiedot ovat entistä nopeammin eri toimijoiden saatavilla. Asiakkaalle tämä tarkoittaa entistä nopeampaa ja sujuvampaa asiakaspalvelua.

Henkilötiedot kuntoon

Datahubin kautta tietoja tulee käyttämään noin sata sähkönmyyjää ja yli 80 sähkönsiirrosta vastaavaa jakeluverkkoyhtiötä. Datahubin toimiminen edellyttää, että tiedot sähkönkäyttöpaikoista ja asiakkaista löytyvät järjestelmästä kattavasti ja oikein. Turvallisen tiedonvaihdon varmistamiseksi jokainen käyttöpaikka ja sen omistaja on voitava yksilöidä varmasti. Asiakastietojen yksilöintiin käytetään kuluttaja-asiakkaiden osalta henkilötunnusta ja yritysten osalta y-tunnusta.

Datahubiin siirtymisen sujuvoittamiseksi pyydämme asiakkaitamme päivittämään asiakastietonsa. Tietoja voi ilmoittaa alla olevalla lomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon (09) 5849 5526.

Datahubissa asiakkaan tiedon saa vain henkilö tai yritys, jolla on oikeus välitettävään tietoon. Kaikki järjestelmään kirjatut tiedot ovat jäljitettävissä.

Lue lisää Datahubista Fingridin esitteestä.

Sulje
Search