FIKSUSÄHKÖ

Spot-sähköllä on nyt uusi nimi ja edullisempi hinta!

Spot-sähkösopimuksemme on nyt nimeltään Fiksusähkö. Kyseessä on sähkösopimus, jossa sähkön hinta määräytyy tunneittain pohjoismaisen sähköpörssin mukaisesti. Hinnoittelu on täysin läpinäkyvä: lisäämme sähköpörssin tuntihintaan vain pienen marginaalin. Fiksusähkön etu perinteiseen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen on, että asiakas saa sähkönsä joka hetki parhaalla hinnalla. Täyden hyödyn Fiksusähkö-sopimuksesta saa ohjaamalla kulutustaan sähköpörssin edullisille tunneille.

Fiksusähkö sopii sinulle, jos

  • haluat sähkösopimuksen, joka seuraa täsmällisesti markkinahinnan vaihteluita
  • olet kiinnostunut seuraamaan sähkön hintoja ja omaa kulutustasi
  • sähkön käyttöpaikalla on tuntiluettava mittari, joka mittaa ja rekisteröi sähkönkäytön tunneittain
Alensimme 1.5.2019 alkaen Fiksusähkön marginaalia 37 % ja perusmaksua 8 %!

Katso Fiksusähkösopimuksen voimassa olevat hinnat

Tee Fiksusähkösopimus


Mikä on Fiksusähkö?

Fiksusähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen Spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille. Maksat sähköstä aina sähkönkäytön hetkellä voimassa olevan markkinahinnan mukaan. Kun seuraat sähkön hintaa ja ohjaat sähkön kulutustasi, voit saada Fiksusähköstä parhaan hyödyn ja välttää hintapiikeistä aiheutuvat riskit.

Fiksusähkösopimuksen hinnoittelu perustuu sähköpörssi Nord Poolin julkaisemiin Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin Spot-hintoihin sekä asiakkaan tuntikohtaiseen sähkönkulutukseen. Fiksusähkösopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, koska tuntispot-hinnan lisäksi asiakas maksaa etukäteen tiedossa olevan marginaalin (senttiä/kWh) sekä perusmaksun (EUR/kuukausi). Nord Poolin Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero.

Yhden tunnin kustannus on kyseisen tunnin sähkönkäyttö kerrottuna vastaavan tunnin Fiksusähkösopimuksen hinnalla (arvonlisäverollinen spot-hinta +marginaali). Kuukauden kustannus on puolestaan kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summa.

Tuntikohtaisia kulutustietoja on kätevintä seurata Asiakasportaalissamme. Fiksusähkö-asiakkaamme voivat tilata palvelussa myös automaattisen hintavahdin seuraavan päivän tuntihinnoista. Tuntikohtaiset verottomat Spot-hinnat ovat nähtävissä Nord Poolin sivuilla. Valitse Suomen hinta-alueen hinnat klikkaamalla FI. Tuntihinnat saat näkyviin valitsemalla Hourly. Hinnat ilmoitetaan sivuilla Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on Suomen aikaa tunnin jäljessä. Spot-hinnat ovat myös nähtävissä Fingridin tarjoamissa tuntihinta- mobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone).

Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä klo 14:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille, ja optimoida sähkönkäyttö markkinahinnan mukaan.

Spot-sähkö -tuote edellyttää, että käyttöpaikalla on tuntiluettava mittari, joka mittaa ja rekisteröi sähkönkäytön tunneittain.


spot-sähkön tuntihinnat

Näkymä Nord Poolin sivuilta. Spot-hinnat ilmoitetaan edellisenä päivänä kl 14 jälkeen.


Tee Fiksusähkösopimus