Perinteinen tapa tuottaa vesivoimaa ovat vesivoimalaitokset, joita Suomesta löytyy noin 250 kappaletta. Vesivoimala toimii siten, että putoavan veden liikkeestä syntyvä energia muutetaan turbiinin ja generaattorin avulla sähköenergiaksi. Maailman suurimman vesivoimalan teho on jopa noin 22,5 gigawattia. Suomen suurin voimala taas on teholtaan noin 185 megawattia.
Vaikka vesivoima on lähestulkoon päästötöntä ja voimalaitokset pitkäikäisiä, mutta uusia isoja voimalaitoksia tuskin Suomeen enää rakennetaan. Uuden voimalaitoksen ja siihen mahdollisesti liittyvän tekoaltaan rakentaminen aiheuttaa aina paikallisesti iso muutoksia alueen ympäristöön ja ekologiaan, kuten esimerkiksi tuotantokäyttöön valjastettavan joen kalojen vaellusreitteihin ja tekoaltaan alle jäävän alueen eliöstöön.
Vuorovesienergia toimii hyvin samaan tapaan kuin vesivoimalat. Toisin kuin vesivoimalat joissa on padottu joki ja luotu tekoallas, vuorovesivoimalat rakennetaan rannikolle, yleensä joen suulle, salmeen tai muuhun sopivan kapeaan kohtaan. Vuorovettä voidaan hyödyntää energiantuotantoon vuorovesivirtageneraattorin tai vuorovesipadon avulla. Ensimmäisessä yksinkertaistettuna vesi virtaa generaattorin läpi ja jälkimmäisessä taas padolla säädellään veden korkeutta ja veden potentiaalienergia muutetaan sähköksi.
Suomessa ei ole voimalaitoksia, jotka hyödyntäisivät vuorovettä.
Aaltovoima on uudempi ja vielä kehittelyn alla oleva tapa hyödyntää vettä energiantuotantoon. Aaltovoimassa nimensä mukaisesti muutetaan sähköenergiaksi aaltojen liikettä aaltovoimalan avulla. Toistaiseksi aaltovoimaa ei olla onnistuttu hyödyntämään kannattavalla tavalla, mutta siinä on arvioitu olevan valtavasti potentiaalia. Myöskään aaltovoimaloiden ja niiden aiheuttaman melun vaikutuksista ympäröivään luontoon ei vielä tiedetä paljoakaan.
Keravan Energian myydystä sähköstä noin 9 % tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi Keravan Energialla on osuuksia muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saatu tuotanto kattaa 23 % myydystä sähköstä. Loput 68 % hankitaan sähköpörssistä.
Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2023 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli– ja biovoimaa) 30,4 %, fossiilisia energialähteitä 49,8 % sekä ydinvoimaa 19,8 %.
Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 378,83 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 0,53 mg/kWh.