Hyppää sisältöön

Sähköä muuttajalle

Oletko muuttamassa? Tee sähkösopimus kanssamme minne päin Suomea tahansa.

Oletko muuttamassa?

Sähkösopimus uuteen kotiin

Tee sähkösopimus

Jos asut Keravalla tai Sipoossa, kytkemme sähköt kotiisi sinä päivänä, kun sähkösopimuksesi astuu voimaan. Jos olet tehnyt kanssamme sähkösopimuksen muualle Suomeen, sähköjen kytkennästä vastaa paikallinen jakeluverkkoyhtiö. Muistathan myös tehdä muuttoilmoitukset sekä maistraattiin että postiin.

Lue tärkeää tietoa sähköjen kytkennästä

Oletko jo asiakkaamme?

Jos muutat toiselle paikkakunnalle, ei sinun tarvitse vaihtaa sähkön myyjää. Tee sopimus uuteen kotiin kanssamme minne tahansa Suomeen. Muista myös päättää sähkösopimus vanhasta asunnostasi asiakasportaalissa.

Toimi näin:

Valitse asiakasportaalissa “asiakastiedot”-välilehden “sopimukset”-kohdasta se sopimus, johon haluat tehdä muuttoilmoituksen. Paina “sopimuksen päättäminen muuton vuoksi”-painiketta. Asiakasportaalissa voit myös tehdä uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.


Päätä sopimus muuton vuoksi asiakasportaalissa

Tutustu sähkösopimuksiimme ja tee sähkösopimus

Muuttajan muistilista – vinkit mutkattomaan muuttoon:

arc

Muuttaessa on muistettava monta asiaa ja muutto voi olla jännittävää – joskus jopa stressaavaa. Nappaa muuttajan muistilistasta vinkkimme sujuvaan ja huolettomaan muuttoon!

1–2 kuukautta ennen muuttoa:

Myy kotisi tai irtisano vuokrasopimus

Kun uusi kotisi on jo varmistunut, on aika myydä vanha kotisi, tai irtisanoa vuokrasopimus. Vuokra-asunnoissa irtisanomisaika on aina vuokrasopimuskohtainen, mutta useimmiten se on 1–2 kuukautta. Voit varmistaa irtisanomisajan vuokrasopimuksestasi.

Kiinteistöä myydessäsi muista mainita kauppakirjassa erikseen sähkö- ja kaukolämpö- tai kaasuliittymät.

Päätä muuttopäivämäärä, sekä loppusiivouksen ajankohta

Muuton ajankohta on hyvä päättää hyvissä ajoin. Hanki muuttopalvelut ammattilaisilta tai kysy tuttavilta apua muuttoosi heti kun ajankohta on selvillä. Kannattaa myös tarkistaa työehtosopimuksesta oletko oikeutettu palkalliseen muuttopäivään. Ilmoita muuttopäivä työnantajallesi, niin saat varattua muuttopäivälle lisää aikaa.

Itse tavaroiden muuton lisäksi huolehdi myös, että loppusiivoukseen jää riittävästi aikaa. Voit siivota itse, tai palkata ammattilaiset siivoukseen. Kun ostat siivouspalveluita, voit hakea siitä kotitalousvähennystä.
Lue lisää kotitalousvähennyksestä

Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja Postiin

Kun olet päättänyt muuttopäivän, tee muuttoilmoitukset maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä näppärästi sekä Maistraattiin että Postiin Digi- ja väestötietoviraston ja Postin yhteisessä verkkopalvelussa.

Siirry Digi- ja väestötietoviraston ja Postin verkkopalveluun

Saat postilta maksutta kuukaudeksi muuttopostipalvelun, jonka avulla kirjepostisi ohjataan uuteen osoitteeseesi. Voit myös ostaa muuttopostipalvelun vuodeksi, jolloin vuoden ajan kaikki Postin jakamat postisi ohjataan uuteen osoitteeseen, vaikka ne olisi kirjattu vanhalla osoitteella.

Tee uusi sähkösopimus uuteen kotiin ja päätä vanha sähkösopimus vanhasta kodista

Sähkösopimus kannattaa tehdä uuteen kotiin mieluummin ennakkoon, jotta varmistut siitä, että sähköt ovat kytkettynä heti kun tarvitset niitä uudessa kodissa.

Huomioithan, että sähkösopimus ei siirry sellaisenaan – sähkösopimus on aina asuntokohtainen ja henkilökohtainen. Uuden sopimuksen solmimisen lisäksi sinun täytyy siis muistaa päättää sähkösopimus vanhasta kodistasi.

Tutustu sähkösopimuksiimme

Voit tehdä sähkösopimuksen jopa 3 kuukautta ennakkoon. Teethän uuden sopimuksen uuteen asuntoosi kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Jos tarvitset sähköt nopeammin, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiantuntijamme palvelevat arkipäivisin klo 9–15.

KATSO YHTEYSTIETOMME

Jos asut Keravalla tai Sipoossa, kytkemme sähköt kotiisi sinä päivänä, kun sähkösopimuksesi astuu voimaan. Jos olet tehnyt kanssamme sähkösopimuksen muualle Suomeen, sähköjen kytkennästä vastaa paikallinen jakeluverkkoyhtiö.

Lue lisää sähköjen kytkennästä

Varmista kotivakuutus ja muut sopimukset

Hanki uuteen kotiisi kotivakuutus ja solmi muut tarvittavat sopimukset kuten internet-yhteys, ja omakotitaloon muuttaessa kaukolämpö-, jätehuolto- ja vesisopimukset. Jos olet ostanut uuden kotisi, ilmoita energiayhtiöön kauppakirjan mukaiset sähkö- ym. liittymien uudet omistajat. Lähetä myös lomakkeet ja hakemukset Kelaan, jos olet Kelan asiakas.

Vähän ennen muuttoa

Aloita pakkaaminen ja hanki muuttolaatikot

Kannattaa aloittaa pakkaaminen hyvissä ajoin, jotta sinun ei tarvitse enää muuttopäivänä täyttää laatikoita. Muuttolaatikoita voi ostaa ja vuokrata. Pahvilaatikoita saa myös usein ilmaiseksi ruokakaupoista.

Tavaroiden pakkaamisessa on hyvä olla teippiä jolla laatikot suljetaan, kynä laatikoiden sisällön merkitsemiseen, sekä kuplamuovia tai vanhoja sanomalehtiä tavaroiden suojaukseen.

Nokkakärryistä on myös apua suurempien tavaroiden, kuten kodinkoneiden siirrossa.

Ilmoita muutosta isännöitsijälle ja muille tahoille

Ilmoita sekä tulevalle että vanhalle isännöitsijälle muutostasi. Nimen saaminen oveen voi kestää hetken, joten ilmoitus kannattaa tehdä heti kun tiedät muuttopäivän.

Voit kysyä samalla uuden asunnon saunavuoroista sekä autopaikasta.

Ilmoita uusi osoitteesi myös läheisillesi, töihin tai opiskelupaikkaan, sekä lastesi kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Suojaa kodin pinnat muuttopäivää varten ja tarkista puutteet

Suojaa vanhan sekä uuden asunnon pinnat kolhuilta, kuten oven karmit ja lattiapinnat. Ota kuvat uuden sekä vanhan asunnon mahdollisista puutteista, kuten pinttyneestä liasta, rikkinäisistä asioista ja muista huomautuksen kohteista, ja ilmoita ne isännöitsijälle.

Muuton jälkeen

  • Tarkista, että palovaroittimet toimivat uudessa kodissa.
  • Palauta kaikki avaimet vanhasta kodista.
  • Varmista lopuksi, että muuttosiivous on tehty huolella uudessa kodissa.

Onnea uuteen kotiin!

Sulje
Search