Hyppää sisältöön


Rakentajalle

Oletko aikeissa rakentaa tai remontoida? Kun haluat liittää kiinteistösi kiinteään sähköverkkoon, tarvitset sähköliittymän. Muista olla meihin ajoissa yhteydessä, niin saat sähköt ja lämmöt tontillesi oikeaan aikaan.

 

→ KATSO ENERGIA-ASIOIDEN MUISTILISTA RAKENTAJILLE

Sähköliittymän hankinnan vaiheet

1. Hanki sähkösuunnittelija

Kun rakennuslupa-asiakirjat ovat kunnossa, kannattaa heti seuraavaksi kääntyä ammattitaitoisen sähkösuunnittelijan puoleen, joka laatii kiinteistöösi sähkösuunnitelmat. Sähkösuunnitelmista selviää mm. tulevan liittymäsi pääsulakekoko. 

2. Tilaa sähköliittymä

Käsiteltyämme tilauksesi lähetämme sinulle liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi. Palauta allekirjoitettu liittymäsopimus meille takaisin vähintään kaksi kuukautta ennen liittymispäivää. 

Tilaa uusi sähköliittymä

3. Liittymän rakentaminen

Me rakennamme liittymisjohdon sähköverkolta liittymissopimuksessa määriteltyyn liittymispisteeseen asti. Liittymispisteeltä kiinteistöön ulottuvan johdon rakentaa hankkimasi sähköurakoitsija. Sähköurakoitsijasi hankkii sinulle myös liittymisjohdon ja mittauskeskuksen. 

4. Sähköjen kytkentä

Sähköurakoitsijasi tehtävänä on suorittaa lopuksi sähkölaitteiston käyttöönottotarkastus. Urakoitsijan tulee tilata sähköjen kytkentä yleistietolomakkeellamme. 

Urakoitsijoiden yleistietolomake

Muista tehdä sähkösopimus

Uuden sähköliittymän kautta asiakas liittyy sähköverkkoon. Sen lisäksi tarvitaan sähkösopimus sähkön ostamisesta
Tee sähkösopimus

Mitä sähköliittymä maksaa?

Sähköliittymien hinnat näet liittymishinnastoista – Keravalla ja Sipoolla ovat omansa. Sähköliittymän hintaan vaikuttaa rakennuspaikan sijainti, etäisyys lähimpään jakelumuuntamoon sekä liittymän pääsulakekoko tai tarvittava liittymisteho.

Tutustu myös liittymisehtoihin 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä! 

Puhelin: (09) 5849 5528 

Sähköposti: liittymat@keravanenergia.fi 

Sähköliittymä tontille 

Rakentamisessa huolellinen suunnittelu on tärkeää, jotta projekti sujuu jouhevasti. Sähköliittymän hankinta on yksi tärkeimmistä työvaiheista, jotta sähköä on saatavilla juuri silloin kun sitä tarvitaan. Kannattaa olla meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, sillä sähköliittymäprosessi voi viedä aikaa; taajama-alueella jopa kaksi kuukautta, jos uusi liittymä edellyttää uuden verkon rakentamista tai vahvistamista. Erityisalueilla kuten saaristossa voi liittymän rakentamiseen mennä useita kuukausia. Jotta aikataulun kanssa ei tule yllätyksiä, suosittelemme olemaan yhteydessä liittymätiimiimme jo heti asemapiirroksen valmistuttua.  

Sähköverkon työmaa

Laske sopiva kuukausierä laskurilla ja hae tarpeisiisi sopiva rahoitus

Voit maksaa sähköliittymän liittymismaksun myös kuukausierissä – ensimmäinen kuukausi on koroton ja kuluton. Lue lisää rahoituksesta.

Sulje
Search