Hyppää sisältöön


Rakentajalle

Oletko aikeissa rakentaa tai remontoida? Kun haluat liittää kiinteistösi kiinteään sähköverkkoon, tarvitset sähköliittymän. Huolehdimme verkkoalueemme sähköliittymistä ja verkkopalveluista Keravalla ja Sipoossa. Muista olla meihin ajoissa yhteydessä, niin saat sähköt ja lämmöt tontillesi oikeaan aikaan.

Tutustu ohjeisiin ja tilaa uusi sähköliittymä.

 

TILAA SÄHKÖLIITTYMÄ

 

Tilaus jo tehty? Kirjaudu OmaLiittymään

Sähköliittymän hankinnan vaiheet

Huomioithan, että sähköliittymän tilausprosessi kestää kuukausia; taajama-alueella jopa kaksi kuukautta, jos uusi liittymä edellyttää uuden verkon rakentamista tai vahvistamista.

Lataa tästä itsellesi opas sähköliittymän hankinnan vaiheista

LATAA TÄSTÄ RAKENTAJAN ENERGIAOPAS

Rakennuslupien valmistuessa

1. Hanki sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Kun rakennuslupa-asiakirjat ovat kunnossa, kannattaa heti seuraavaksi kääntyä ammattitaitoisen sähkösuunnittelijan puoleen, joka laatii kiinteistöösi sähkösuunnitelmat. Sähkösuunnitelmista selviää mm. tulevan liittymäsi pääsulakekoko.

Suunnittelijan lisäksi tarvitset Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksymän sähköurakoitsijan. Urakoitsija vastaa sähkötöistä ja asennuksesta, sekä varmistaa, että kiinteistösi sähköistetään turvallisesti ja oikein. Tukesin suosittelemia sähköurakoitsijoita voit löytää esimerkiksi www.loydasahkomies.fi -palvelusta.

Urakoitsijalle

Noin 3-4 kk ennen liittymistä

2. Tilaa sähköliittymä
hyvissä ajoin

Kannattaa olla meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, sillä sähköliittymäprosessi voi viedä aikaa; taajama-alueella jopa kaksi kuukautta, jos uusi liittymä edellyttää uuden verkon rakentamista tai vahvistamista. Erityisalueilla kuten saaristossa voi liittymän rakentamiseen mennä useita kuukausia. Liittymän tilauksessa on tärkeää ilmoittaa kohteen osoite, kiinteistörekisteritunnus sekä asemapiirros tai kartta sijainnista.

Tilaa uusi sähköliittymä

Noin 2 kk ennen liittymistä

3. Allekirjoita sähköliittymäsopimus

Liittymissopimus on verkkoyhtiön ja kiinteistön omistajan välinen sopimus, jossa osapuolet sopivat kiinteistön liittämisestä verkkoyhtiön sähkönjakeluverkkoon. Liittymäsopimukseen kirjataan liittymän pääsulakekoko, liittymän toimituspäivä, liittymismaksun suuruus ja liittämispiste.

Käsiteltyämme tilauksesi lähetämme sinulle liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi sähköpostitse. Allekirjoita liittymäsopimus 14 vrk sisällä siitä kun olet vastaanottanut meiltä sopimuksen.

Noin 1–2 kk ennen liittymistä

4. Tee sähkönmyyntisopimus

Sähkönmyyntisopimuksen voi tehdä jo sähköliittymäsopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Teethän sähkönmyyntisopimuksen kuitenkin viimeistään kolme viikkoa ennen sähköjen kytkentää. Sähkönmyyntisopimuksen teet helpoiten kotisivujemme kautta.

Tee sähkösopimus

Noin 1–2 kk ennen liittymistä

5. Liittymän rakentaminen

Me rakennamme liittymisjohdon sähköverkolta liittymissopimuksessa määriteltyyn liittymispisteeseen asti. Rakennus- ja suunnittelutyöhön kuluu noin 1–2 kuukautta. Liittymispisteeltä kiinteistöön ulottuvan johdon rakentaa hankkimasi sähköurakoitsija. Sähköurakoitsijasi hankkii sinulle myös liittymisjohdon ja mittauskeskuksen, sekä huolehtii asennusten turvallisuudesta.

Noin 3 viikkoa ennen liittymistä

6. Sähköjen kytkentä

Sähköurakoitsijasi tehtävänä on suorittaa lopuksi sähkölaitteiston käyttöönottotarkastus. Mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin on oltava valmiiksi asennettuina, kaapeliojan peitettynä ja kaapeli kytkettynä mittauskeskukseen. Kun rakennus on sähköistyksen osalta valmis,
sähköurakoitsija tilaa liittymisjohdon kytkennän ja mittaroinnin yleistietolomakkeella. Yleistietolomakkeesta lähtee sähköpostitse kopio asiakkaalle, sekä ohjeistus sähkösopimusten teosta.

Urakoitsijoiden yleistietolomake

Muistathan tehdä myös sähkönmyyntisopimuksen

Uuden sähköliittymän kautta asiakas liittyy sähköverkkoon. Sähköliittymän lisäksi tarvitset sähkösopimuksen sähkön ostamisesta
Tee sähkösopimus

Mitä sähköliittymä maksaa?

Sähköliittymien hinnat näet liittymishinnastoista – Keravalla ja Sipoolla ovat omansa. Sähköliittymän hintaan vaikuttaa rakennuspaikan sijainti, etäisyys lähimpään jakelumuuntamoon sekä liittymän pääsulakekoko tai tarvittava liittymisteho.

Tutustu myös liittymisehtoihin 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä! 

Puhelin: (09) 5849 5528 

Sähköposti: liittymat@keravanenergia.fi 

Sähköliittymä tontille 

Rakentamisessa huolellinen suunnittelu on tärkeää, jotta projekti sujuu jouhevasti. Sähköliittymän hankinta on yksi tärkeimmistä työvaiheista, jotta sähköä on saatavilla juuri silloin kun sitä tarvitaan. Kannattaa olla meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, sillä sähköliittymäprosessi voi viedä aikaa; taajama-alueella jopa kaksi kuukautta, jos uusi liittymä edellyttää uuden verkon rakentamista tai vahvistamista. Erityisalueilla kuten saaristossa voi liittymän rakentamiseen mennä useita kuukausia. Jotta aikataulun kanssa ei tule yllätyksiä, suosittelemme olemaan yhteydessä liittymätiimiimme jo heti asemapiirroksen valmistuttua.  

Sähköverkon työmaa

Laske sopiva kuukausierä laskurilla ja hae tarpeisiisi sopiva rahoitus

Voit maksaa sähköliittymän liittymismaksun myös kuukausierissä – ensimmäinen kuukausi on koroton ja kuluton. Lue lisää rahoituksesta.

Sulje
Search