Hyppää sisältöön

Hyvitys aurinkovoimalan tuotannosta

Keravan Energian asiakkaana aurinkovoimalasi tuotanto ei mene hukkaan, vaikka sähköä tulisi hetkellisesti enemmän kuin pystyt kuluttamaan.

Hyvitämme aurinkovoimalasi tuottamaa sähköä kahdella tapaa:

1. Netotuslaskenta

Tuntinetotus on tapa hyvittää aurinkovoimalan tuotantoa sähkölaskulla. Tuntinetotuksessa nimensä mukaisesti tarkastellaan talon aurinkopaneelien sähköverkkoon tuottamaa sähköä ja talon sähköverkosta ottamaa sähköä nettona tunnin aikajaksoissa.

1.1.2023 alkaen netotuslaskenta siirtyy energiayhtiöiden omista järjestelmistä keskitettyyn Fingridin Datahubiin, jonka jälkeen myös asiakkaat voivat kirjautua Datahubin asiakasportaaliin tarkastelemaan netotustietojaan.

Kirjaudu Datahubin asiakasportaaliin

2. Ostamme ylijäämäsähkön

Jos tuntinetotuksesta huolimatta sähköä tuotetaan enemmän kuin sitä voidaan kuluttaa, ostamme ylijäämäsähkön kilpailukykyiseen hintaan.

Jos haluat myydä ylijäämäsähkösi meille, sinun tulee tehdä kanssamme ostosopimus.

Ostosopimuksen edellytyksenä on voimassaoleva sähkönmyyntisopimus Keravan Energia Oy:n tai Sipoon Energia Oy:n kanssa, ja että paikallinen jakeluverkonhaltija pystyy toimittamaan tuntisarjan tuotetusta sähköstä.

Keravan Energian ja Sipoon Energian sähköverkon alueella emme veloita mikrotuottajia ylijäämäsähkön siirrosta. Muiden verkkoyhtiöiden asiakas: tarkista mahdollinen veloitus omasta verkkoyhtiöstäsi.


Keravan Energia -yhtiöiden maksama sähkön hinta mikrotuotannosta:

  • Suomen hinta-alueen tuntikohtainen spot-hinta, josta vähennetään marginaali 0,30 snt/kWh (alv 0 %).
  • Etu Keravan Energian aurinkopaneeliasiakkaille: hyvitämme paneelien ylituotannon Suomen hinta-alueen tuntikohtaisella spot-hinnalla ilman marginaalia asiakkaille jotka ovat ostaneet aurinkopaneelit meidän kautta!

Tee ostosopimus ylijäämäsähkösi myynnistä

Tärkeää tietoa ostosopimuksesi päättyessä

Ostosopimuksesi päättyessä tarkistathan, ettei aurinkosähkön tuotantoa jää hyvittämättä viimeisen laskusi jälkeen. Jos loppulaskultasi löytyy rivi “Sopimuksen jäljelle jäävä ennakkomaksu”, tarkoittaa se, että kaikkea tuotantoa ei ole vielä hyvitetty. Ilmoitathan tällaisessa tilanteessa tilinumerosi sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@keravanenergia.fi, niin maksamme puuttuvan hyvityksen suoraan tilillesi.

Sulje
Search