Hyppää sisältöön

Muutokset sähköliittymään

Lue ohjeet sähköliittymän muutosten tekoon, ja pyydä muutosta oheisilla lomakkeilla. Lisätietoja saat myös liittymien asiantuntijoilta liittymat@keravanenergia.fi tai numerosta (09) 5849 5528 (arkisin 9-15).

Sähköliittymän koon muuttaminen tai ylläpidosta palauttaminen

Sähköverkkoon liityttäessä määritetään liittymän koko, eli kuinka suuret pääsulakkeet (A, ampeeria) liitettävässä kiinteistössä on. Toisinaan liittymä voi jäädä liian pieneksi tai suureksi kiinteistön sähkönkäyttötarpeen muuttuessa esimerkiksi lämmitysmuotoa vaihdettaessa.

Voit tällä lomakkeella myös tilata sähköliittymän ylläpidosta palauttamisen.

TILAA MUUTOS SÄHKÖLIITTYMÄÄN

Siirtotuotteen muuttaminen

Siirtotuote eli tariffi kertoo kiinteistösi sähkön mittaustavan. Mittaustapa määrittää kuinka laskutamme kiinteistösi sähkönsiirtoon liittyvät maksut. Siirtotuotevaihtoehtomme ovat yleis-, aika-, kausi- ja tehosiirto. Voit vaihtaa siirtotuotetta kerran vuodessa.

Muutos voi tulla kyseeseen, jos esimerkiksi lämmitysmuodon vaihdon seurauksena sähkönkulutus ja kulutuksen ajankohta muuttuu. Huom: siirtotuotetta ei voi muuttaa määräaikaisen sähkönmyyntisopimuksen ollessa voimassa.

TILAA SIIRTOTUOTTEEN MUUTOS

Sähköliittymän ylläpito

Ylläpitoon laitetaan usein esimerkiksi vanhoja taloja, joiden tulevaisuuden käyttötarkoitus on avoinna. Ylläpidossa olevalla sähköliittymällä säilyy liittymän arvo ja liittymissopimus pysyy voimassa. Ylläpitoon siirtymisen ehtona on, että poistamme kohteesta sähkömittarin. Ylläpitoon laitetun sähköliittymän kytkeminen takaisin sähköverkkoon rinnastetaan uuden sähköliittymän rakentamiseen, joten otathan ajoissa yhteyttä, kun taas tarvitset sähköä. Sähköliittymän ylläpidosta maksetaan käytettävän siirtohinnan mukainen perusmaksu. Katso sähkön siirron hinnasto.

Tilaa sähköliittymän siirto ylläpitoon

TILAA PALAUTUS YLLÄPIDOSTA

Sähköliittymän purku

Jos et enää tarvitse sähköä kiinteistöösi/tontillesi, voit tilata sähköliittymän purun, jolloin puramme liittymäjohdon ja poistamme sähkömittarin. Kun liittymä puretaan, palautamme mahdollisen palautuskelpoisen liittymismaksun osan, vähennettynä liittymän purkukuluilla.

Tilaa sähköliittymän purku

Sähköliittymän siirtäminen uuden omistajan nimiin

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka kiinteistön omistajan vaihtuessa yleensä seuraa kaupan mukana. Huomioi, että liittymä ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti.

Huolehdi omistajan muutoksesta mainitsemalla siitä kiinteistön luovutuskirjassa tai erillisessä luovutuskirjassa. Luovutuskirjan voi allekirjoittaa myös sähköisesti Maanmittauslaitoksen kiinteistökaupan verkkopalvelussa www.kiinteistoasiat.fiIlmoita myös meille liittymän siirrosta mahdollisimman pikaisesti kiinteistökauppojen jälkeen, sillä emme saa kauppakirjasta tietoa automaattisesti. Huomioithan että liittymän siirto ei siirrä sähkösopimusta, vaan uuden omistajan tulee myös tehdä oma sähkönmyyntisopimus.

Huomioi, että mikäli et voi osoittaa kirjallista selvitystä liittymän siirtymisestä omistukseesi, voimme purkaa liittymissopimuksen. Tällöin sinun on solmittava uusi liittymissopimus ja maksettava hinnaston mukainen liittymismaksu.

Tilaa sähköliittymän siirto uuden omistajan nimiin

Sulje
Search