Hyppää sisältöön

Muutokset sähköliittymään

Sähköverkkoon liityttäessä määritetään liittymän koko, eli kuinka suuret pääsulakkeet (A, ampeeria) liitettävässä kiinteistössä on. Toisinaan liittymä voi jäädä liian pieneksi tai suureksi kiinteistön sähkönkäyttötarpeen muuttuessa, jolloin liittymän kokoa tulee muuttaa. Liittymän suurentaminen tarkoittaa käytännössä pääsulakkeiden suurentamista.

Lue ohjeet sähköliittymän muutosten tekoon, ja pyydä muutosta oheisilla lomakkeilla. Lisätietoja saat tarvittaessa myös liittymien asiantuntijoilta liittymat@keravanenergia.fi tai numerosta (09) 5849 5528.

Sähköliittymän koon muuttaminen

Sähköliittymän kokoa tulee kasvattaa, kun sähkönkäyttö kasvaa merkittävästi esimerkiksi sähköauton latauksen tai lämmitystavan muutoksen vuoksi. Liittymän suurentaminen tarkoittaa käytännössä pääsulakkeiden suurentamista.

Ennen liittymän suurentamisen tilausta ota yhteys sähköurakoitsijaasi

Selvitä ensin sähköurakoitsijaltasi, minkä kokoinen liittymä vastaa tarpeisiisi. Sähköurakoitsija varmistaa liittymisjohdon riittävyyden, ja että sähkölaitteistosi, kuten esimerkiksi sähköpääkeskus, soveltuu liittymän suurennokseen. Urakoitsijan vastuulla on myös pääsulakkeiden ja varokepohjien vaihto. Urakoitsija ilmoittaa muutoksesta energiayhtiölle yleistietolomakkeella.

Huom. 12.5.2023 jälkeen tilattujen sähköliittymien korotuksille tulee yleistietolomake toimittaa Omaliittymä-palvelun kautta. Korotuksen tilaajan tulee kutsua oma sähköurakoitsijansa Omaliittymä-palveluun tilauksen tehtyään antamalla sähköurakoitsijansa sähköpostiosoite.

Tilaa sähköliittymän koon muutos lomakkeella

Tilaa sähköliittymän koon muutos lomakkeella tästä linkistä, kun olet keskustellut sähköurakoitsijasi kanssa. Tilauksen käsittelyssä kestää noin kolme viikkoa, jonka jälkeen saat liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi.

Liittymän suurentaminen voi joissain tapauksissa vaatia myös sähköverkon vahvistamista. Liittymien asiantuntijamme voivat selvittää, vaatiiko liittymän korotus töitä sähköverkon osalta: liittymat@keravanenergia.fi ja (09) 5849 5528 (arkisin 9-15).

Sähköliittymän koon muutoksen hinta

Sähköverkkoon liittymisestä laskutamme liittymähinnaston mukaisen liittymismaksun, jolla katamme verkon rakentamisen kustannuksia. Pääsulaketta suurennettaessa liittyjä maksaa lisäliittymismaksuna kyseisten liittymismaksuluokkien erotuksen. Lisäksi veloitamme tarvittaessa kytkentä- ja mittarointityöt palvelumaksuhinnaston mukaisesti.

Liittymän suurentaminen vaihe vaiheelta:

  • Keskustele ensimmäiseksi sähköurakoitsijasi kanssa liittymän suurentamisesta ennen kuin tilaat muutoksen meiltä. Urakoitsija osaa parhaiten määritellä suurennustarpeen. Varmista urakoitsijalta, onko nykyinen liittymisjohto riittävä ja tarvitseeko sähkölaitteistoosi tehdä muutoksia.
  • Tilaa sähköliittymän muutos tämän sivun lomakkeella tästä linkistä.
  • Tilauksesi perusteella lähetämme sinulle uuden liittymissopimuksen, josta näet toimitusajan. Palauta sopimus meille allekirjoitettuna. Jos sopimuksessa on korjattavaa, otathan yhteyttä liittymäpalveluumme: sähköpostitse liittymat@keravanenergia.fi tai numerosta (09) 5849 5528 (arkisin 9-15).
  • Jos sähköverkkoa pitää vahvistaa, aloitamme työn sen jälkeen, kun olemme saaneet allekirjoitetun liittymissopimuksen.
  • Kytkentä- ja mittarointitilauksesta huolehtii sähköurakoitsijasi. (HUOM! sähköurakoitsijasi ei saa tehdä sulakkeen korottamista ennen kuin olemme antaneet siihen luvan! Sulakkeiden korottaminen ennen luvan saamista voi aiheuttaa vikatilanteen, jonka laskutamme asiakkaalta.)
  • Sähköurakoitsijasi huolehtii myös maadoituksesta ja ylijännitesuojauksesta, ja tekee tarvittavat tarkastukset ennen sähköverkkoon kytkentää. Tämän jälkeen urakoitsijasi tilaa meiltä sähköjen kytkennän yleistietolomakkeella. Teemme sähköjen kytkennän kahden viikon kuluessa tilauksesta.
  • Sähköurakoitsijasi tekee sähkölaitteistoosi mahdolliset muutokset.
  • Lähetämme sähköurakoitsijallesi sähköpostitse kopion lähettämästään yleistietolomakkeesta.

Tilaa muutos sähköliittymän koon muutokselle

Voit tällä lomakkeella myös tilata sähköliittymän ylläpidosta palauttamisen.

TILAA MUUTOS SÄHKÖLIITTYMÄÄN

Siirtotuotteen eli tariffin muuttaminen

Siirtotuote eli tariffi kertoo kiinteistösi sähkön mittaustavan. Mittaustapa määrittää kuinka laskutamme kiinteistösi sähkönsiirtoon liittyvät maksut. Siirtotuotevaihtoehtomme ovat yleis-, aika-, kausi- ja tehosiirto. Voit vaihtaa siirtotuotetta kerran vuodessa.

Muutos voi tulla kyseeseen, jos esimerkiksi lämmitysmuodon vaihdon seurauksena sähkönkulutus ja kulutuksen ajankohta muuttuu.

TILAA SIIRTOTUOTTEEN MUUTOS

Sähköliittymän ylläpito

Ylläpitoon laitetaan usein esimerkiksi vanhoja taloja, joiden tulevaisuuden käyttötarkoitus on avoinna. Ylläpidossa olevalla sähköliittymällä säilyy liittymän arvo ja liittymissopimus pysyy voimassa. Ylläpitoon siirtymisen ehtona on, että poistamme kohteesta sähkömittarin. Ylläpitoon laitetun sähköliittymän kytkeminen takaisin sähköverkkoon rinnastetaan uuden sähköliittymän rakentamiseen, joten otathan ajoissa yhteyttä, kun taas tarvitset sähköä. Sähköliittymän ylläpidosta maksetaan palvelumaksuhinnaston mukainen kuukausimaksu. Avaa palvelumaksuhinnasto tästä.

Tilaa sähköliittymän siirto ylläpitoon

TILAA PALAUTUS YLLÄPIDOSTA

Sähköliittymän purku

Jos et enää tarvitse sähköä kiinteistöösi/tontillesi, voit tilata sähköliittymän purun, jolloin puramme liittymäjohdon ja poistamme sähkömittarin. Kun liittymä puretaan, palautamme mahdollisen palautuskelpoisen liittymismaksun osan, vähennettynä liittymän purkukuluilla.

Tilaa sähköliittymän purku

Sähköliittymän siirtäminen uuden omistajan nimiin

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka kiinteistön omistajan vaihtuessa yleensä seuraa kaupan mukana. Huomioi, että liittymä ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti.

Huolehdi omistajan muutoksesta mainitsemalla siitä kiinteistön luovutuskirjassa tai erillisessä luovutuskirjassa. Luovutuskirjan voi allekirjoittaa myös sähköisesti Maanmittauslaitoksen kiinteistökaupan verkkopalvelussa www.kiinteistoasiat.fiIlmoita myös meille liittymän siirrosta mahdollisimman pikaisesti kiinteistökauppojen jälkeen, sillä emme saa kauppakirjasta tietoa automaattisesti. Huomioithan että liittymän siirto ei siirrä sähkösopimusta, vaan uuden omistajan tulee myös tehdä oma sähkönmyyntisopimus.

Huomioi, että mikäli et voi osoittaa kirjallista selvitystä liittymän siirtymisestä omistukseesi, voimme purkaa liittymissopimuksen. Tällöin sinun on solmittava uusi liittymissopimus ja maksettava hinnaston mukainen liittymismaksu.

Tilaa sähköliittymän siirto uuden omistajan nimiin

Sulje
Search