Hyppää sisältöön

Ilma-vesilämpöpumppu kodin lämmitysratkaisuksi

Onko kodissasi sähkö-, kaasu- tai öljylämmitys? Oletko miettinyt vanhalle järjestelmällesi korvaajaa tai sen rinnalle toista järjestelmää? Oletko rakentamassa uutta kotia ja etsit sopivaa lämmitysratkaisua? Jos vastasit kyllä yhteen tai useampaan kysymykseen, on ilma-vesilämpöpumppu todennäköisesti sopiva ratkaisu sinun kotiisi.

Miksi valita kotiin ilma-vesilämpöpumppu?

Ilma-vesilämpöpumppu on kodin lämmitysjärjestelmä, joka voi toimia kodin päälämmönlähteenä tai se voidaan asentaa jo olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Ilma-vesilämpöpumput toimivat samaan tapaan kuin muutkin ilmalämpöpumput eli se ottaa lämpöenergiaa talteen ulkoilmasta. Huoneilman sijaan se siirtää talteen ottamansa lämmön talon lämmitys- ja käyttöveteen.

Riittääkö ilma-vesilämpöpumppu kodin ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi?

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan useimmiten hoitaa koko talon lämmitystarve ja myymämme laitteet on suunniteltu Suomen sääolosuhteisiin. Ulkolämpötilan laskiessa ilma-vesilämpöpumpulla saatavan energian määrä kuitenkin laskee ja samaan aikaan lämmityksen tarve nousee, joten kovimmilla pakkaisilla sen tueksi tarvitaan jokin muu lämmitysmenetelmä. Varajärjestelmänä voi toimia esimerkiksi sähkö- tai puulämmitys tai vaikkapa kiinteistön vanha öljykattila.

Tarve varajärjestelmälle on kuitenkin hyvin rajallinen ja aktiivisimman lämmityskauden aikanakin on vain vähän sellaisia päiviä jolloin ilma-vesilämpöpumppu ei riitä vastaamaan lämmöntarpeeseen. Yleensä tällaisia päiviä ovat kipakoimmat pakkaspäivät, jolloin mittarit laskevat -20 C asteen kylmemmälle puolelle.

 

ilma-vesilämpöpumppu ulkoyksikkö 2 kuva: Scanoffice

ilma-vesilämpöpumppu sisäyksikkö kuva: Scanoffice

Millaisiin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu sopii ja minne se voidaan asentaa?

Ilma-vesilämpöpumppu sopii hyvin monenlaisiin kohteisiin, kunhan siellä on vesikiertoinen lämmönjakoverkko. Parhaan hyödyn siitä saa eteläisemmissä osissa Suomea, missä yli 20 asteen pakkasia on vuoden aikana vähemmän. Sähkölämmitykseen verrattuna säästöä voi lämmityskustannuksista tulla jopa yli 50 %. Pohjoisessa, missä kovia pakkasia on keskimäärin enemmän, laite voi toimia hyvin toisen lämmitysmuodon rinnalla, mutta sen hyötysuhde on pienempi lämmityskauden aikana.

Laitteen ulkoyksikkö tarvitsee ympärilleen tilaa ja se voidaan hyvin asentaa esimerkiksi talon räystään tai suojakatoksen alle rakennuksen sivustalle. Tärkeintä on, että ilma pääsee kiertämään siinä vapaasti. Laite tuottaa myös melko paljon vettä, jopa 10 litraa vuorokaudessa. Sijaintia valitessa on hyvä huomioida myös, että vedellä on paikka  minne se voi turvallisesti valua kesät talvet.

Sisäyksikkö tarvitsee sijoituspaikakseen tilan missä on lattiakaivo. Paras paikka sille on siis esimerkiksi kodinhoitohuone tai muu kodin tekninen tila, missä sen huolto- ja ylläpitotoimet on helppo hoitaa.

Suunnittelemme ja toteutamme jokaiselle kodille yksilöllisen lämmitysjärjestelmän.

 

Jokainen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä suunnitellaan kohteen mukaan sen vaatimuksen huomioiden. Valikoimistamme löytyy kaikkien edustamiemme merkkien ilma-vesilämpöpumput, joista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaiseen tarpeeseen. Palveluumme kuuluu aina järjestelmän mitoitus, suunnittelu, myynti ja asennus.

Meiltä tilattujen ilmalämpöpumppujen hintaan sisältyy aina asennustyö sekä käyttöönoton opastus.

Tilaa kartoitus

Panasonic logo

Toshiba logo

Ilma-vesilämpöpumppu auttaa säästämään

 

Rahaa

Ilmavesilämpöpumpulla saadaan aikaan selviä säästöjä energiakustannuksiin. Verrattuna perinteiseen sähkö-, öljy- tai kaasulämmitykseen, vuotuiset säästöt lämmityskustannuksissa voivat olla jopa 50-60%.

Ympäristöä

Kustannussäästöjen lisäksi säästetään myös luontoa. Vaihtamalla perinteisen lämmitysjärjestelmän lämpöpumppulämmitykseen pienennät huomattavasti hiilijalanjälkeäsi.

  • Kaikki myymämme ilma-vesilämpöpumput on suunniteltu erityisesti Suomen olosuhteisiin sopiviksi.
  • Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu hyvin taloihin, joissa on jo olemassa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.
  • Ilma-vesilämpöpumppu on edullisempi asentaa kuin maalämpöpumppu ja soveltuu usein myös kohteisiin, joihin maalämpöä ei voida asentaa.
arc
Sulje
Search