Hyppää sisältöön

Sähköauton latausasema kotiin

Onko sinulla jo sähköauto, tai onko sähköauton hankinta sinulle pian ajankohtaista? Oletko pohtinut, kuinka sähköauton lataaminen kotona järjestyy?

Sähkö- ja hybridiautoja ei suositella ladattavaksi tavallisesta lämmityspistorasiasta, sillä niitä ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa suuritehoista kuormitusta. Turvalliseen sähköauton lataamiseen suosittelemme type 2 -liittimellä varustettua latauslaitetta. Laitteemme on suunniteltu kestämään Suomen haastavia sääolosuhteita. Meiltä saat tarpeisiisi mitoitetun sähköauton latauslaitteen helposti avaimet käteen -toimituksella.

Toimitamme ja asennamme latauspisteitä seuraavien kaupunkien/kuntien alueella; Helsinki, Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vantaa. (Muut Uudenmaan alueet tapauskohtaisesti.)

JOS ASUT KERROSTALOSSA TAI RIVITALOSSA, LUE LISÄÄ TALOYHTIÖIDEN LATAUSPISTEISTÄ TÄÄLLÄ

Sähköauton latausasema kotiin – kohti puhtaampaa liikennettä

Sähköautot ovat nousseet suosioon vähäpäästöisyytensä ja taloudellisuutensa ansiosta. Mutta kuinka varmistaa, että sähköautosi on aina valmis matkaan? Ratkaisu on sähköauton latausasema kotiin.

Sähköauton omistajana tiedät, kuinka tärkeää on pitää akku ladattuna ja valmiina matkaan. Sähköauton latausasema kotiin tarjoaa kätevän ja tehokkaan tavan pitää autosi akku aina täydessä iskussa. Säästät aikaa ja vaivaa, kun voit ladata autosi yön aikana kotipihallasi.

Helppoa ja Turvallista

Haluat varmasti, että sähköautosi lataus on sekä helppoa että turvallista. Sähköauton latauspiste kotona on oikein käytettynä ja ammattilaisen asentamana juuri sitä. Voit unohtaa aikaa vievät latausasemien etsimiset ja jonottamiset. Lataat autosi kätevästi juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Vanhat lämmitykseen tarkoitetut sähkötolpat eivät ole auton lataamiseen suunniteltuja, joten niiden tai muiden kodin pistorasioiden käyttäminen sähköauton lataamiseen voi olla turvallisuusriski. Oikea latausasema on turvallisin vaihtoehto sähköauton lataamiseen.

Sähköauton lataaminen kotona – asennus käden käänteessä

Saattaa tuntua monimutkaiselta hankkia sähköauton latausasema kotiin, mutta se on itse asiassa yllättävän helppoa. Asiantuntijamme hoitavat ennakkokartoituksen ja asennuksen, ja voit pian nauttia kotona lataamisen vaivattomuudesta. Latausaseman asennus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin kätevyytenä ja aikasäästönä.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää sähköauton latausaseman asennuksesta kotiisi!

Sähköauton latausaseman asennuksen vaiheet

Yllä olevalta videolta näet kuinka latausaseman asennus kohteessa todella tapahtuu.

1. Esikartoitus

Ennen sähköauton latausaseman asennusta asiantuntijamme käy tekemässä kartoituksen kiinteistön sähköistä ja latausaseman toivotusta paikasta. Kartoituksessa selvitetään mitä latausaseman asentaminen edellyttää ja varmistetaan, että sille löytyy turvallinen, määräykset täyttävä ja käytön kannalta sopiva paikka.

2. Syöttökaapeli vedetään sähkökeskuksen ja latausaseman välille

Varsinainen asennus alkaa prosessin hitaimmalla työllä eli syöttökaapelin vetämisellä. Kaapeli vedetään sähköpää- tai alakeskukselta latausasemalle. Sähkökeskuksen ja latauspisteen välillä kulkee myös tietoverkkokaapeli dynaamista kuormanhallintaa varten.

3. Latausasema asennetaan

Varsinainen latausasema asennetaan halutulle paikalle. Sijainti voi olla ulkona tai autotallissa. Aseman voi kiinnittää seinään tai sopivan seinän puuttuessa, tolppaan.

4. Sähkökeskukseen asennetaan vikavirtasuoja

Sähköauton latausasema muodostaa oman virtapiirinsä. Sähkökeskukseen asennetaan vikavirtasuoja ja kaapelit kytketään siihen.

5. Latausaseman käyttöönotto

Sähköauton latauspiste kytketään ja sille tehdään käyttöönotto, jossa sille märitellään sallittu latausteho. Latausteho riippuu kiinteistön sulakekoosta sekä auton vastaanottamasta virtamäärästä. Lopuksi aseman toimivuus testataan ja asiakas saa opastuksen sen käyttöön.

Tarjoamamme merkit

 

Wall-E 16M

Wall-E on tehokas kotimainen seinäasennukseen tarkoitettu sähköajoneuvojen latauslaite, jota voidaan käyttää sisä- tai ulkotiloissa. Laitteen lähtöteho on enintään 3,6 kW yksivaiheisena ja 11 kW kolmivaiheisena. 

Ominaisuudet:

 • Valmiuden langattomalle kuormanhallinnalle (vastaanotin, sähkökeskukseen asennettava lähetin myydään erikseen)
 • Kiinteä 5M pitkä Type2 latauskaapeli
 • Teräksinen IP54 kotelointi (valkoinen)
 • Sisäänrakennettu DC- tasavirtavalvonta

 

TUTUSTU ESITTEESEEN

BENY BCP-sarja

Ajattoman tyylikkäät BENY-latausasemat näyttävät hyvältä kaikkialla. Latausteho ei BENY-laitteilla jää laturista kiinni sillä niiden latausteho on, jopa 22 kW. 

Ominaisuudet:

 • Älykäs virranhallinta
 • Z-Box -mobiilisovellus laitteen ohjaukseen, päivitykseen ja seurantaan
 • Syöttökaapelin asennus takaa tai pohjasta
 • Pistoke- ja kaapeliversio saatavilla
 • Kaapelimalli IP65, pistokemalli IP55
 • Blutooth ja WiFi yhteys mahdollinen
 • LED-valot

TUTUSTU ESITTEESEEN

Zaptec Go

Markkinoiden turvallisimmaksi luokiteltu latausasema suoraan Norjasta. Laitteen tyylikäs ulkomuoto kätkee sisäänsä tehokkaan laitteen, jonka latausteho on, jopa 22 kW. 

Ominaisuudet:

 • Älykäs virranhallinta
 • Lukittava type 2 -pistoke
 • Kooltaan pieni ja kevyt
 • OCPP -rajapinta
 • WiFi-verkkoyhteys tai 4G LTE-M -yhteys mahdollinen
 • Useampi värivaihtoehto
 • 5 vuoden takuu

 

TUTUSTU ESITTEESEEN

sähköauton lataus ikoni

Helppous

Latausratkaisumme ovat helppokäyttöisiä ja laitteemme luotettavia vaikeissakin sääolosuhteissa. Latausaseman käyttö voidaan aloittaa yksinkertaisesti kytkemällä latauskaapeli autoon, mutta tarvittaessa laitteita voidaan hallinnoida myös RFID-tunnistimella tai puhelinsovelluksen avulla.

sähköauton lataus ikoni

Nopeus

Sähköauton latausnopeus on aina riippuvainen kiinteistön sähkökapasiteetista. Autamme asiakkaitamme löytämään sopivimman latausratkaisun niin nykykapasiteettia hyödyntäen kuin tarvittaessa kapasiteettia kasvattamalla. Huolehdimme siitä, että asiakkaamme saavat nopeasti apua lataamiseen liittyviin kysymyksiin, ja että ratkaisu on juuri asiakkaan tarpeisiin sopiva.

sähköauton lataus ikoni

Turvallisuus

Sähköauton lataaminen kotona on käytännöllinen ja helppo ratkaisu siksi, että auto viettää eniten aikaa juuri kotipihassa. Siksi lataustehon ei tarvitse olla jatkuvasti huipussaan, vaan riittää, että auto saa latausta reilummin esimerkiksi yön aikana, muun sähkökuorman ollessa pienempää. Kaikki tarjoamamme laitteet ovat varustettavissa dynaamisella kuormanhallinnalla, jonka ansiosta saat ladattua autoasi turvallisesti vuorokauden ympäri.

Voiko sähköautoa ladata tavallisesta pistorasiasta?

Sähköauton lataaminen kuormittaa tavallista pistorasiaa enemmän, kuin mihin se on suunniteltu. Ylimääräinen kuormitus voi pahimmillaan aiheuttaa tulipalon, minkä vuoksi suosittelemme investoimaan turvalliseen, laadukkaaseen ja tehokkaaseen latausratkaisuun, joka räätälöidään juuri sinun tarpeesi huomioon ottaen.

 

Sulakekoon nosto vai kuormanhallinta?

Tyypillisen omakotitalon pääsulake on 3 x 25 A. Silloin kodissa voidaan käyttää samanaikaisesti n. 17 kWh tehoa eri tarpeisiin. Mikäli talon autotalliin asennetaan 11 kWh tehoinen sähköauton latausasema, voi sulakkeiden kestokyky joutua koetukselle. Kaikissa latausasemavaihtoehdoissamme on saatavilla dynaaminen kuormanhallintaosa, joka huolehtii siitä, ettei kodin pääsulakekokoa tarvitse nostaa turhaan.

Asennuskustannuksiin vaikuttava tekijät

Latausaseman asentamisessa tulee huomioida laitteen sijainti suhteessa sähkökeskukseen, josta latausasema saa sähkönsä. Pitkät kaapelointimatkat, ja niiden mahdollisesti vaatimat maankaivuutyöt ovat yksi yleisimmistä lisäkustannuksia aiheuttavista tekijöistä, mutta toisaalta niiden avulla latausratkaisusta saadaan asiakkaan tarvetta vastaava kokonaisuus, jonka käyttäminen on turvallista ja helppoa.

Jätä tarjouspyyntö:

Annamme sinulle mielellämme tarjouksen latauspisteestä. Nopeimmin saat tarjouksen, kun jätät tietosi alla olevalla lomakkeella.  Täytäthän kentät huolellisesti, niin saamme laadittua mahdollisimman kattavan tarjouksen kohteeseesi. Kaavakkeella pyydettyjen kuvien liittäminen helpottaa mahdollisimman tarkan tarjouksen laatimista, joten suosittelemme niiden liittämistä pyyntöön mukaan.

Toimitamme ja asennamme latauspisteitä seuraavien kaupunkien/kuntien alueella; Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vantaa.

Meiltä saat myös sähköautoilijalle sopivan sähkösopimuksen!

Joustosähkö-sopimus on 24 kuukauden mittainen määräaikainen sähkösopimus, joka sopii erityisen hyvin kotona sähköautoaan lataaville. Sopimuksen hinta koostuu kolmesta osasta: perusmaksusta, kiinteästä sähkön hinnasta ja  kulutusvaikutuksesta, joka voi tuoda selvää säästöä laskuun mikäli sähkönkulutus on ajoitettu yöaikaan ja muille edullisille tunneille. Sinun ei siis tarvitse pelätä heilahteluja sähkön hinnassa, mutta voit silti vaikuttaa loppulaskuusi.

Lue lisää Joustosähkö-sopimuksesta

Laske sopiva kuukausierä laskurilla ja hae tarpeisiisi sopiva rahoitus

Sulje
Search