Hyppää sisältöön
12.04.2024

Sähköauton latausasemat yritysten pysäköintialueille vuoden loppuun mennessä

Kaikilla yli 20 parkkipaikkaa sisältävillä yritysten pysäköintialueilla tulee olla vähintään yksi latauspiste vuoden 2024 loppuun mennessä.

Uusilla tai viimeisen parin vuoden aikana korjatuilla parkkialueilla latausasiat todennäköisesti ovat kunnossa, mutta Suomessa on edelleen iso joukko yli 20 paikan alueita, joilta latausmahdollisuus puuttuu kokonaan.

Vuonna 2020 voimaan tulleen sähköautojen latauspisteitä koskevan lain mukaisesti, liike- ja julkiskiinteistöjen olemassa olevilla, vähintään 20 paikkaa sisältävillä parkkialueilla tulee olla vuoden 2025 alkuun mennessä vähintään yksi normaalitehoinen type-2 laturi tai suuritehoinen (CCS) sähköajoneuvon laturi. Velvoite ei koske asuinrakennuksia.

Uusille ja laajamittaisesti korjattaville on jo parin vuoden ajan pitänyt asentaa vähintään yksi suuritehoinen laturi tai, paikkojen määrästä riippuen, vähintään 1–3 normaalitehoista latausasemaa. Lisäksi alueelle tulee tehdä latauspistevalmius. Alle 30 pysäköintipaikan alueilla valmius tulee olla 50 prosentille paikoista. Yli 30 paikan alueille valmius tulee tehdä vähintään 20 prosenttiin paikoista, niin että valmiudellisia paikkoja on 15 kappaletta tai enemmän. Pysäköintialueilla, joissa on alle 10 parkkipaikkaa, ei ole velvoitetta asentaa latureita tai rakentaa latausvalmiutta paikoille.

Nyt on juuri oikea aika tarttua toimeen, mikäli teidän yrityksenne parkkialueelta puuttuu vielä latausmahdollisuus kokonaan tai olemassa olevat laitteet eivät riitä vastaamaan kysyntään. Meiltä löytyy ratkaisut kaikenlaisille ja -kokoisille pysäköintialueille.

Tutustu tarjontaamme ja tee tarjouspyyntö

Sulje
Search