Hyppää sisältöön

Mikrotuotanto

Kun kiinteistön sähköverkkoon on kytketty sähköntuotantolaitteisto kuten aurinkopaneeli tai tuulivoimala, jonka nimellisteho on enintään 100 kVA, puhutaan mikrotuotannosta.

Hyvitämme mikrotuotantolaitoksen tuottaman sähkön ensisijaisesti netotuslaskentana. Jos tuotantoa on enemmän kuin kulutusta, voi ylijäämäsähkön myydä Keravan Energialle.

Verkkoyhtiönä teemme kaikkien sähköntuotantoasiakkaidemme kanssa tuotannon verkkopalvelusopimuksen. Verkkopalvelusopimus oikeuttaa asiakkaan myymään tuotetun sähkön ja syöttämään sen sähkönjakeluverkkoon. Ennen sopimusta laitteiston on oltava asennettu ja verkkoyhtiön hyväksymä. Kohteessa saa olla korkeintaan 63 ampeerin pääsulakkeet. Alle 100 kVA:n tuottajat on vapautettu verovelvollisuudesta. Lue lisää verohallinnon sivuilta.

Lue lisää mikrotuotannon hyvityksestä

Näin liität mikrotuotantolaitoksen sähköverkkoon

Mikrotuotantolaitosta suunnittelevan on otettava yhteyttä kolmeen tahoon: kunnan rakennusvalvontaan, sähköverkkoyhtiöön ja sähköurakoitsijaan. Sähköverkkoon kytkeminen edellyttää voimassaolevan mikrotuotannon ostosopimuksen.

1. Luvat kuntoon

Varmista ensimmäiseksi, että sinulla on mikrotuotantolaitokseen tarvittavat luvat. Jotkin laitteet vaativat rakennus- tai toimenpideluvan rakennusvalvonnasta.

2. Ota meihin yhteyttä

Ota ajoissa yhteyttä meihin. Autamme sinua varmistamaan, että laitteisto jota olet hankkimassa täyttää standardien mukaiset vaatimukset. Edellytämme, että verkkoon liitetyissä mikrotuotantolaitteissa on turvajärjestelmä, joka estää virran syötön jännitteettömään verkkoon. Väärin asennettu mikrotuotantolaitos voi aiheuttaa vaaran käyttäjälle sekä sähköverkkoasentajalle, jos laitteisto syöttääkin virtaa jännitteettömäksi oletettuun johtoon. Sähkön tuottaja on korvausvelvollinen, mikäli hänen laitteistonsa aiheuttaa vahinkoja sähköverkolle tai muille sähköverkon käyttäjille.

3. Ota yhteyttä sähköurakoitsijaan

Ota yhteyttä sähköurakoitsijaan. Sähköverkkoon liitettäviä laitteita ei saa asentaa itse, vaan työn tekee aina sähköurakoitsija. Täytä urakoitsijan kanssa mikrotuotannon yleistietolomake vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua käyttöönottopäivää.

4. Tee mikrotuotannon ostosopimus

Uutta mikrotuotantolaitteistoa ei voida kytkeä sähköverkkoon ilman voimassaolevaa mikrotuotannon ostosopimusta. Voit tehdä mikrotuotannon ostosopimuksen meidän kanssa tai toisen vapaa-valintaisen sähkönmyyjän kanssa. Huom. Keravan Energia edellyttää että sinulla on sekä mikrotuotannon ostosopimus että sähkön myyntisopimus kanssamme. Tee ostosopimus kaksi viikkoa ennen haluttua käyttöönottopäivää.

Lisätietoa mikrotuotannosta

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme
puh. (09) 5849 5526 (arkisin klo 09:00 – 14:00) tai asiakaspalvelu@keoy.fi

Asutko taloyhtiössä?

Tällä sivulla käsitellään mikrotuotantoa pientaloissa. Jos asut kerrostalossa tai useamman talon taloyhtiössä suosittelemme tutustumaan mitä eri vaihtoehtoja tarjoamme taloyhtiöille sekä energiayhteisöille.

Lue lisää aurinkopaneeleiden hankkimisesta taloyhtiöön.

Sulje
Search