Hyppää sisältöön

Aurinkopaneelit taloyhtiöön

Taloyhtiön oma aurinkovoimala tuo säästöä asukkaiden sähkölaskuihin, pienentää hiilijalanjälkeä ja nostaa kiinteistön arvoa. Meiltä saatte aurinkovoimalat kaikenkokoisten taloyhtiöiden tarpeisiin - luotettavasti ja ammattitaidolla.

Euromerkin ikoni
Vakauta taloyhtiön energiakuluja

 Oma aurinkovoimala tuo vakautta taloyhtiön energiakuluihin. Omassa aurinkovoimalassa tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa sähköveroa tai siirtomaksua.

Henkilö ikoni
Säästöä myös asukkaiden sähkölaskuihin

Taloyhtiön asukkaat voivat muodostaa energiayhteisön, jolloin yhteisillä aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö hyvitetään energiayhteisön jäsenten sähkölaskuissa. 

ympäristöystävällisyyden ikoni
Pienennä taloyhtiön hiilijalanjälkeä

Oma aurinkovoimala on tehokas tapa pienentää taloyhtiön hiilijalanjälkeä, sillä aurinkosähköstä ei aiheudu lainkaan CO2-päästöjä. Aurinkopaneelit nostavat myös kiinteistön arvoa.

Aurinkosähköä taloyhtiön ja sen asukkaiden tarpeisiin

Energiayhteisöt mahdollistanut lakiuudistus on tehnyt aurinkosähkön tuotannosta entistäkin kannattavampaa taloyhtiöille. Aiemmin aurinkopaneelien tuottamaa aurinkosähköä on voitu hyödyntää taloyhtiöissä vain taloyhtiön yhteisten tilojen käyttämän kiinteistösähkön kulutukseen. Tänä päivänä taloyhtiön aurinkopaneeleilla tuotettua energia voidaan jakaa taloyhtiön asukkaiden huoneistoihin. Jotta taloyhtiön aurinkopaneelien tuottamaa aurinkosähköä saadaan myös asukkaiden käyttöön, tulee taloyhtiössä muodostaa energiayhteisö.

Taloyhtiön asukkaat muodostavat energiayhteisön

Lataa esite energiayhteisöistä (pdf)

 

Syitä hankkia aurinkovoimala taloyhtiöön

Turvallisuuskilven ikoni

Huoleton ja pitkäikäinen investointi

Aurinkopaneelit kestävät käytössä noin 25–30 vuotta, eivätkä ne tyypillisesti tarvitse huoltoa. Paneeleillamme on 25 vuoden tehotakuu. Se tarkoittaa, että takuuajan päätyttyä paneelien tehosta on jäljellä vähintään 80 %.

Sähkölämmitteisen talon ikoni

Aurinkovoimala nostaa kiinteistön arvoa

Aurinkovoimala taloyhtiön katolla nostaa taloyhtiön houkuttelevuutta ja kiinteistön arvoa. Kukapa ei haluaisi muuttaa taloon, jossa pääsee osaksi energiayhteisöä, joka tuottaa säästöä asukkaidensa sähkölaskuun.

Tilaa kartoitus

Mietityttääkö aurinkovoimalan koko tai sijoittelut taloyhtiönne kiinteistössä? Epäilyttävätkö hyödyt ja mahdolliset kustannukset hallituksenne jäseniä?
Ammattilaisen tekemä kartoitus on hyvä ensimmäinen askel kohti omaa aurinkovoimalaa.

Lue lisää ja tilaa kartoitus

Kuinka paljon aurinkopaneelit tuottavat sähköä taloyhtiössä?

Aurinkovoimalan tehon yksikkö on piikkikilowatti (kWp). Se tarkoittaa aurinkopaneelien tuottamaa sähkötehoa standardiolosuhteissa (lämpötila 25 °C ja auringonsäteilyn voimakkuus 1 kW/m²). 

Aurinkovoimala tuottaa vuodessa noin 800 kWh sähköä yhtä piikkikilowattia kohden. Tyypillinen kerrostalon aurinkovoimala on kooltaan noin 100 aurinkopaneelia ja teholtaan noin 40 kWp. Tällainen aurinkovoimala tuottaa noin 32 MWh sähköä vuodessa.

Keravan Energian toimittamia aurinkovoimaloita

Ilmakuva Keravan Aurinkovoimalalasta. Aurinkovoimalassa on 774 aurinkopaneelia.

Keravan Aurinkovoimala

  • Huipputeho 216 kWp
  • Aurinkovoimalasta voi vuokrata paneeleja, näin myös kerrostaloasukkailla on mahdollisuus osallistua kestävän ja uusiutuvan energian tuotantoon.
  • Lue lisää Keravan Aurinkovoimalasta

Keravanjoen koulu

  • Huipputeho 28 kWp
  • Kouluun toteutettiin uusiutuvaan energiaan perustuvan hybridimalli, jossa sähköä maalämpöpumppujen pyörittämiseen saadaan omasta aurinkovoimalasta.
  • Lue lisää toteutuksesta

Aurinkovoimala kerrostaloyhtiön katolla. Kerrostalon takana näkyy metsää.

As Oy Pellavamäki

  • Huipputeho 37 kWp
  • Kerrostalossa oli entuudestaan maalämpö ja poistoilmalämpöpumppu, joten oma aurinkovoimala oli luonnollinen jatkumo taloyhtiön älykkääseen energiakokonaisuuteen.

Hanki aurinkopaneelit luotettavalta ja vastuulliselta toimijalta

Luotettava toimija

Aurinkopaneelien kannattavuuden ja takaisinmaksuajan ratkaisee oikea mitoitus asiakkaan tarpeisiin. Mitoitamme kohteeseen sopivan järjestelmän tarkasti tuntikohtaisen sähkönkäytön analysoinnin avulla.

Tuki paneelien elinkaaren ajaksi

Aurinkopaneelit asennetaan aina sertifioitujen ja luotettavien ammattilaisten toimesta. Saat meiltä käyttökoulutuksen sekä tuen laitteiden hallintaan. Olemme luotettava ja vakaa toimija, joka pysyy rinnallasi koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan.

keravan energia ja sipoon energia ikoni

Energia-alan asiantuntija

Olemme moderni energiayhtiö jonka historia ulottuu vuoteen 1906. Pitkän kokemuksemme ja laajan asiantuntemuksemme myötä voimme tarjota asiakkaillemme aidosti kannattavimmat energiaratkaisut.

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista taloyhtiöön:

Lisätietoja:

myyntipalvelu@keoy.fi

p. (09) 5849 5562

Sulje
Search