Olemme jo pitkään tehneet määrätietoisesti töitä hiilidioksipäästöjemme vähentämiseksi panostamalla energiantuotannossamme kotimaisiin uusiutuviin energianlähteisiin.
Keravan Energian polttoaineiden käytön ja CO2-päästöjen kehitys
Energiastamme noin 90% tehdään jo nyt uusiutuvilla polttoaineilla. Kovimmilla pakkasilla lämmön kulutuspiikkien aikaan joudumme turvautumaan vielä fossiiliseen maakaasuun. Tutkimme muun muassa näitä päästöttömiä teknologioita maakaasun korvaamiseksi.
Esimerkiksi teollisuuden hukkalämmön hyödyntäminen kaukolämpönä.
Ei kannata tuottaa itse, jos on mahdollisuus ostaa toisen tuottamaa tarpeetonta lämpöä.
Maalämmön hyödyntäminen suuressa mittakaavassa.
Lämmönkulutuspiikkien varalle voidaan varastoida lämpöä.
Maakaasun tilalla voidaan käyttää esimerkiksi mädättämällä tuotettua biokaasua.
Yli-Keravan lämpökeskus muutettiin toimimaan kivihiilen sijasta puuhakkeella.
Kotimaisen uusiutuvan biopolttoaineen käyttö kasvoi merkittävästi vuonna 2009 Keravan biovoimalaitoksen valmistuessa.
Luovuimme vuonna 2014 raskaan polttoöljyn käytöstä.
Vuonna 2017 Nikkilä saatiin uusiutuvan kaukolämmön piiriin, kun kaukolämpöverkko yhdistettiin Keravan verkkoon.
Vuonna 2021 Söderkullan kaukolämpö tuotetaan 85 prosenttisesti uusiutuvalla puupolttoaineella fossiilisen maakaasun sijasta.
Rakensimme vuonna 2016 ensimmäisten joukossa Suomessa suuren mittakaavan aurinkovoimalan. Lisäämme tulevaisuudessa aurinkoenergian tuotantoa Keravalla ja Sipoossa.
Savukaasulauhduttimen avulla voimalaitoksen hukkalämmöstä saadaan kaukolämpöä Keravan lämmittämiseen.
Vuodesta 2021 alkaen omassa energiantuotannossamme käytämme vain uusiutuvia biopolttoaineita.
Sähköverkkomme sijaitsevat Keravalla ja Sipoossa. Sähkönjakelun näkökulmasta alueet ovat hyvin erilaiset toisiinsa nähden. Kerava on pieni tiiviisti rakennettu kaupunki, jossa sähköverkkoa on jo vuosikymmeniä kaapeloitu maan alle. Sipoo puolestaan on laaja ja harvaanasuttu alue, jossa on paljon metsää ja peltoa. Kehitämme pitkäjänteisesti sähkön toimituksen varmuutta ja tavoitteenamme on saada myös Sipoon sähköverkko maakaapeloitua yli 60 prosenttisesti vuoteen 2028 mennessä.
Rakennamme ja ylläpidämme sähköverkkoamme ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Vaihdamme suunnitelmallisesti vanhoja pylväsmuuntamoita puistomuuntamoihin. Muuntamot sisältävät öljyä, joka vikatilanteissa ympäristöön joutuessa on maaperälle haitallista. Puistomuuntamot ovat pylväsmuuntamoita turvallisempia, sillä niistä öljy ei pääse maaperään.
Keravan Energia on kuntaomistajiensa (Keravan kaupunki ja Sipoon kunta) kautta asiakkaidensa omistama yhtiö. Toiminta-ajatuksemme on, että osinkojen maksun sijaan ylläpidämme edullista sähkönsiirron hinnoittelua. Näin voimme tuottaa tasapuolisesti hyvää alueellamme ja edesauttaa toiminta-alueemme vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä.
Tuemme vuosittain paikallista kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä muita alueen elinvoimaisuutta tukevia ryhmiä ja järjestöjä.
Lasten ja nuorten energiaopastus sekä alueen koulujen energiatehokkuuden kehittäminen on meille tärkeää työtä. Vuoden 2019 aikana asensimme Keravan lukion katolle pienen aurinkovoimalan, jonka avulla energiantuotanto tulee opiskelijoille konkreettisella tavalla tutuksi. Mahdollistamme tulevaisuudessakin uusiutuvan energian käyttöä alueen kouluissa. Seuraavana vuorossa on Keravanjoelle rakentuva uusi koulu, jossa hyödynnetään hybridilämmitystä ja aurinkopaneeleita. Käymme säännöllisesti pitämässä energia-aiheisia oppitunteja alueen kouluissa alakouluista lukioon ja ammattikouluihin. Järjestämme myös opiskelijoille tutustumiskierroksia biovoimalaitoksellemme. Jaamme joka vuosi heijastimet koulunsa aloittaville ekaluokkalaisille turvaksi koulutielle ja sponsoroimme tokaluokkalaisille energia-aiheisen oppimateriaalikokonaisuuden.