Hyppää sisältöön
Pörssisähkö
Toistaiseksi voimassa oleva

Fiksusähkö

Fiksusähkö on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella. Hintaan lisätään marginaali ja arvonlisävero. Sopimus on voimassa toistaiseksi – et sitoudu määräajaksi.
Marginaali 0,19 snt / kWh
Energiamaksu pörssin mukaan
Perusmaksu 3,40 € / kk

Pörssisähköllä voit hyödyntää tunnit, jolloin sähkö on edullisimmillaan

Fiksusähkö on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen sähköpörssin spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella.

Hinnoittelu on täysin läpinäkyvä: lisäämme sähköpörssin tuntihintaan vain pienen marginaalin. Fiksusähkön eli pörssisähkön etu perinteiseen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen on, että asiakas saa sähkönsä joka hetki parhaalla hinnalla. Parhaan hyödyn Fiksusähkö-sopimuksesta saa ohjaamalla sähkönkulutustaan sähköpörssin edullisille tunneille. Sopimus on joustava, et sitoudu pitkään määräaikaiseen hintaan.

Seuraa kulutustasi tuntikohtaisesti portaalissamme

Tuntikohtaisia kulutustietoja on kätevintä seurata Asiakasportaalissamme. Fiksusähkö-asiakkaamme voivat tilata palvelussa myös automaattisen hintavahdin seuraavan päivän sähköpörssin tuntihinnoista.

Tuntikohtaiset verottomat spot-hinnat ovat nähtävissä Nord Poolin sivuilla. Valitse Suomen hinta-alueen hinnat klikkaamalla FI. Tuntihinnat saat näkyviin valitsemalla Hourly. Hinnat ilmoitetaan sivuilla Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on Suomen aikaa tunnin jäljessä. Spot-hinnat ovat myös nähtävissä Fingridin tuntihinta-mobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone).

Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä klo 14:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille, ja optimoida sähkönkäyttö markkinahinnan mukaan.

Esimerkkejä Fiksusähkösopimuksen toteutuneista hinnoista

Alla olevaan taulukkoon on laskettu esimerkkejä erilaisilla sähkönkulutuksilla. Ohjaamalla kulutusta sähkön hinnan mukaisesti saat Fiksusähköstä parhaan hyödyn. Ohjaamalla kulutusta edullisille tunneille voit saada aikaan nopeasti näkyvää säästöä sähkölaskussa!

Fiksusähkösopimuksen hinta vuodessa eri sähkönkulutuksilla*

Sähkön vuosikulutus (kWh) Fiksusähkön hinta vuodessa (€) **
Omakotitalo, suora sähkölämmitys 25 000 1 168
Omakotitalo, kaukolämmitys 5 700 308
Kerrostalokolmio 1 800 125
Kerrostalokaksio 1 200 97

* Hinta laskettu toteutuneilla hinnoilla 1.4.2020 – 1.4.2021
** Hinta sisältää perusmaksun, marginaalin ja sähköpörssin toteutuneen tuntihinnan

Pörssisähkö on halvin sähkösopimus

Pörssisähkösopimus on tyypillisesti halvin vaihtoehto erityisesti pitkällä aikavälillä, varsinkin jos asiakkaalla on mahdollisuus ohjata kulutustaan edullisille tunneille. Nyt on hyvä hetki tehdä pörssisähkösopimus, sillä sähkön hinta sähköpörssissä on ennätyksellisen alhainen – vuonna 2020 sähkön markkinahinta kävi jopa miinuksella pariinkin otteeseen, ensimmäistä kertaa historiassaan. Ennustamme, että alhaisia sähköpörssin hintoja tullaan näkemään vielä pitkään, joten spot-hintainen sähkösopimus on hyvä vaihtoehto tähän hetkeen. Fiksusähkösopimus on voimassa toistaiseksi ja sen irtisanomisaika on 14 vuorokautta, joten se on riskittömämpi vaihtoehto kuin määräaikainen sähkösopimus.

Sulje
Search