Hyppää sisältöön

Laskut ja maksaminen

Täältä löydät tietoa laskuihin ja maksamiseen liittyen. Katso mm. omat sopimustietosi, sähkölaskujasi ja päivitä yhteystietoja Omilla sivuillasi.

Löydä laskusi helposti

Ihmetteletkö mistä ja miten näet laskusi? Helpoiten näet laskusi, kun kirjaudut Omille sivuille asiakasportaaliimme. Omilla sivuillasi näet myös sopimustietosi. Toinen helppo vaihtoehto on ladata sovelluksemme. Sovellukseen kirjaudutaan vahvasti tunnistautuneena, jolloin näet omat sopimuksesi ja laskusi.

Kirjaudu Omille sivuille asiakasportaalissa

Ota käyttöösi ekologinen e-lasku

Siirry e-laskuun ja vastaanota sähkölaskusi suoraan verkkopankkiisi! Suosittelemme asiakkaitamme valitsemaan sähköisen laskutusmuodon – se säästää paitsi luontoa, myös aikaa. Tarjoamme perinteisen paperilaskun sijaan paperittomina laskutusvaihtoehtoina e-laskua tai sähköpostilaskua.

Mikä on e-lasku?

E-lasku on digitaalinen versio perinteisestä paperilaskusta ja sisältää täysin samat tiedot kuin paperinen lasku. Ekologinen e-lasku tulee verkkopankkiin näkyviin hyvissä ajoin ennen eräpäivää, ja useimmissa pankeissa voit myös tilata ilmoituksen saapuneesta e-laskusta. Verkkopankissa e-laskuja on helppo hallita, sillä ne tallentuvat verkkopankkisi arkistoon, eikä huolta muun postin joukkoon hukkumisesta ole. Lisäksi e-lasku on tietoturvallinen vaihtoehto, koska tietosi jäävät niille talteen, eikä niiden asianmukaisesta hävittämisestä tarvitse huolehtia paperisten laskujen tapaan. E-laskun maksaminen on kaiken kaikkiaan todella helppoa – kaikki tarvittavat tiedot (kuten tili- ja viitenumero) on syötetty niille etukäteen.

Miten otat e-laskun käyttöösi?

E-lasku otetaan käyttöön omassa verkkopankissa. Käyttöönotossa voi olla pankkikohtaisia eroja, mutta käytännössä e-laskutilaus tehdään tämän mallin mukaan:

  1. Ota esiin viimeisin saapunut laskusi.
  2. Kirjaudu verkkopankkiisi.
  3. Valitse e-laskun tilaus ja sen toimittajaksi Keravan Energia.
  4. Lisää viimeisimmän laskusi viitenumero.
  5. Valitse tili, jolta haluat maksun lähtevän. Voit lisäksi valita automaattiveloituksen.
  6. Hyväksy lopuksi e-laskun tilaus.

Tee hyvä teko ympäristön puolesta ja säästä samalla omaa aikaasi ottamalla käyttöön sähköinen laskutus!

Laskut ja maksaminen – usein kysyttyä

Tästä löydät vastauksia yleisimpiin laskuihin ja maksamiseen liittyviin kysymyksiin.

Lasku ja laskutus

1. Infolaatikko

Laskun ensimmäisen sivun oikeasta yläkulmasta löydät laskuun ja asiakkuuteesi liittyvät tiedot, kuten laskun numeron, asiakasnumerosi, sopimusnumerosi ja käyttöpaikan numeron sekä osoitteen.

2. Laskun yhteenveto

Seuraavaksi laskulla on yhteenveto, eli maksettava summa, arvonlisäveron määrä ja eräpäivä. Tarkempi laskun erittely löytyy kääntöpuolelta.

3. Tiedotuspalsta

Laskun keskellä oleva tila on varattu tiedotteille.

4. Maksutiedot

Alimmaisena laskulta löydät maksamiseen liittyvät tiedot, kuten tilinumeron ja viitenumeron. Tilisiirtolomakkeesta on luovuttu. Jos käytät pankin maksupalvelua, voit kirjoittaa pankin vaatimat tiedot laskun tyhjään osaan ja toimittaa laskun kuoressa pankkiin.

5. Keravan Energian yhteystiedot

Yhteystietomme löytyvät laskun oikeasta alanurkasta.

6. Erittely

Laskun toiselta sivulta löydät laskuerittelyn. Mikäli olet sekä siirto- että myyntiasiakkaamme, näet ensin sähkön siirron erittelyn ja sen alla sähköenergian erittelyn.

Laskutus perustuu sähkömittarien tunneittain mittaamaan kulutukseen, eli tuntisarjaan.

Hae maksuaikaa laskulle

Voit hakea maks. 30 pvä maksuaikaa laskullesi olemalla yhteydessä luotonvalvonta@keoy.fi.

Tarvitsetko tukea sähkölaskujen maksuun? Lue mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

Maksusuunnittelu

Takautuva sähköhyvitys

Sulje
Search