Hyppää sisältöön
Yleissähkö
Määräaikainen

Joustosähkö 12 kk

Valitse Joustosähkö, kun haluat 12 kk määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja samalla pörssisähkön jouston kulutusvaikutuksen avulla. Määräaikaista vuoden pituista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden.
Energiamaksu 8,50 snt/kWh
Kulutusvaikutus +/- snt/kWh
Perusmaksu 3,95 €/kk

Määräaikainen Joustosähkö-sopimus 12 kk

Joustosähkö on vuoden määräaikainen sähkösopimus, jossa on perusmaksu sekä ns sähkön lähtöhinta snt/kWh, jonka päälle tulee joko säästöä tai lisähintaa omasta kulutuksesta riippuen. Valitse Joustosähkö, kun haluat määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja samalla pörssisähkön jouston kulutusvaikutuksen avulla. Suosittelemme sopimusta erityisesti sähköautoilijoille, jotka seuraavat mielellään kulutustietojaan ja lataavat autoa öisin tai muina edullisina ajankohtina.

Tee sähkösopimus

Joustosähkö-sopimus rakentuu kolmesta osasta

  • sähkön lähtöhinta (snt/kWh)
  • perusmaksu (€/kk)
  • kulutusvaikutus

Lähtöhinta on perushinta mitä maksat, kun sähkönkäyttösi on tasaista vuorokauden ympäri, eikä eroa vuorokauden keskihintaan ole. Lähtöhintaan voidaan lisätä tai vähentää kulutusvaikutus. Perusmaksu on muuttumaton.

Kulutusvaikutus ja määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää – se on sidottu edeltä määrättyyn aikaan, tässä sopimuksessa 12 kuukauteen. Normaalissa määräaikaisessa sähkösopimuksessa sinulla on liikkumaton ja aidosti kiinteä hinta, mutta Joustosähkössä kulutusvaikutus nostaa tai pienentää kiinteän lähtöhinnan osuutta.

Lue lisää Joustosähköstä

Kulutusvaikutus (käyttövaikutus, kuluttajaprofiili)

Kulutusvaikutus, myös kutsuttu käyttövaikutukseksi tai profiilikuluksi (rakkaalla lapsella on monta nimeä), tarkoittaa sitä, että lähtöhintaan vaikuttaa sinun oma sähkönkäyttösi. Sinun kulutuksesi erotus muihin sähkönkäyttäjiin on sinun kulutusvaikutuksesi. Kulutusvaikutuksen tuoma hyöty tulee siitä, että sinä käytät sähköä silloin kun se on halpaa sähköpörssi Nord Poolissa.

Normaalisti kulutusvaikutus pyörii +/- 0–5 snt/kWh välillä. Huomaa siis, että kulutusvaikutuksesi vaihtelee kuukausittain, eikä siten ole kiinteä. Joku kuukausi se voi olla -4 snt/kWh ja seuraavana, jos olet käyttänyt sähköä erilailla verrattuna edelliseen kuukauteen, se voi olla + 3 snt/kWh. Jos esim. lämmität taloasi sähköllä öisin tai jos lataat sähköautosi yöllä, silloin tämä sähkösopimus on sinulle todennäköisesti kannattava. Jos kuitenkin esim. saunot sähkösaunassa mielellään arkiaamuisin kello yhdeksältä, tämä ei ole sinulle paras sähkösopimus.

Kulutusvaikutus on yleensä suurempi kalliina kuukausina, kuten talvella ja pienempi kesäisin. Kulutusvaikutus määräytyy aina jälkikäteen laskutusvaiheessa tuntikohtaisen sähkönkulutuksen sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Lue lisää miten kulutusvaikutus lasketaan

Tutustu sähkönkulutukseesi ja säästä

Asiakkaanamme käytössäsi on aina veloituksetta Asiakasportaalimme, jossa voit tarkkailla sähkönkulutustasi jopa tunnin tarkkuudella. Palvelun avulla on helpompi puuttua kulutuksen piikkeihin ja saada säästöä sähkölaskuun!

Kirjaudu asiakasportaaliin

Milloin Joustosähkö kannattaa valita?

  • Kun omistat sähköauton, jonka lataat öisin, kun sähkö yleensä on halvempaa.
  • Jos olet sähkölämmittäjä, joka lämmittää omakotitalon öisin.
  • Et halua puhtaan pörssisähkösopimuksen tuomaa hintariskiä.
  • Olet valmis sitoutumaan sähkösopimukseen määräajaksi.

Tee sähkösopimus

arc

Miten toimia kun määräaikainen sähkösopimus on loppumaisillaan?

Lähetämme sinulle noin 90 päivää ennen määräaikaisen sähkösopimuksesi loppumista jatkotarjouksen. Jatkotarjoustuote voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, mutta useimmiten se on uusi määräaikainen sähkösopimus. Huomioi, että jatkotarjouskirjeessä olevan tuotteen hinta voi myös vaihtua. Kannattaa siis olla nopea ja tehdä uusi sähkösopimus heti. Ajantasaisen hinnan näet aina nettisivuillamme ja hinnastossamme. Jos et reagoi ensimmäiseen kirjeeseen, laitamme muistutuksen vielä noin kuukautta ennen sähkösopimuksesi loppumista. Tarkista siis aika ajoin sähköpostisi!

Valitse aktiivisesti itse seuraava sopimuksesi, tai päädyt toistaiseksi voimassa olevalle sähkösopimukselle

Jos et itse aktiivisesti valitse ja tee uutta sähkösopimusta kanssamme, kun määräaikainen sähkösopimuksesi on loppumassa, päädyt meidän toistaiseksi voimassa olevalle Varttisähkö-sopimuksellemme. Varttisähkön hinta on kiinteä aina kolme kuukautta kerrallaan ja se vaihtuu neljä kertaa vuodessa, eli kvartaaleittain. Varttisopimuksen sähkön hinta tarkistetaan siis kolmen kuukauden välein ja sitä voidaan nostaa tai laskea markkinahintojen mukaisesti. Varttisähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 päivää, joten pääset tästä sopimuksesta helposti eroon tarvittaessa. Voit myös tehdä uuden sähkösopimuksen toisen sähkönmyyjän kanssa, jolloin sinun sähkösopimuksesi automaattisesti jatkuu uudella myyjällä, kun määräaikainen sopimuskautesi meillä loppuu.

 

Myymämme sähkön alkuperä ja tuotanto

Keravan Energian myydystä sähköstä noin 17 % tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi Keravan Energialla on osuuksia muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saatu tuotanto kattaa 8 % myydystä sähköstä. Loput 75 % hankitaan sähköpörssistä.

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2021 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli– ja biovoimaa) 18,8 %, fossiilisia energialähteitä 37,4 % sekä ydinvoimaa 43,8 %.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 176,6 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 1,2 mg/kWh.

Sulje
Search