Skip to content
02.11.2022

De första ursprungsgarantierna för värme har beviljats

Keravan Energia sai ensimmäisinä lämmön alkuperätakuut

Den utvidgade lagen om ursprungsgarantier för förnybar energi trädde i kraft i december förra året. Nu har Energimyndigheten utfärdat de första ursprungsgarantierna för värme till bl.a. Keravan Energia för värmen, som producerats av förnybar energi i oktober.

De ursprungsgarantier för värme som beviljats ​​Keravan Energia är de första inte bara i Finland utan även i Europa och ett bevis på marknadens intresse för värme producerad med förnybar energi. Keravan Energia, som satsar på koldioxidneutral energiproduktion, har välkomnat det nya ursprungsgarantisystemet.

Våra kunder är väldigt måna om hållbarhet och vill påverka ursprunget till den energi de använder. Gällande el har detta varit vanligt redan länge, men vad gäller t.ex. värme har det varit svårt för våra stora industrikunder att visa att de opererar helt koldioxidneutralt. Vi är mycket nöjda med att vi nu även kan tillämpa ursprungsgarantier vid försäljning av värme och ånga, säger företagets vd Jussi Lehto.

Hittills har 87 kraftverk och 34 kontoinnehavare ansökt om att få komma med i ursprungsgarantiregistret för värme och kyla.

Stäng
Search