Skip to content
23.01.2023

Kervo Energi stöder sina lokala kunder med över en miljon euro

Kervo Energi och Sibbo Energi sänker priset på det tidsbundna elavtalet Lokalel från första februari. Prissänkningen gäller alla nuvarande kunder. Priset sänks i stället för att samla in stora vinster, och förmånen på över en miljon euro tilldelas lokala kunder.

Vi tar konkret ansvar och delar gärna med oss när vi kan!

Syftet med Kervo Energis och Sibbo Energis verksamhet är inte att samla in vinst till sina ägare, utan att möjliggöra välfärd i vår region. För oss innebär ansvar konkreta handlingar – som att sänka elpriset. Vi riktar över en miljon euros stöd direkt till ortsborna via Lokalelavtalet.

Elpriset har varit mycket volatilt och högre än någonsin under det senaste året på grund av energikrisen. Samtidigt var riskerna för problem i energiproduktionen höga, men vi klarade oss utan driftsstörningar och avbrott. Därför har vår egen energiproduktion gjort ett exceptionellt bra resultat, som vi nu vill dela med oss med våra lokala kunder.

”Vi vet inte om något annat elbolag, som har sänkt elpriset på tidsbundna elavtal för gamla kunder. Vi gör detta nu redan för andra gången i vårt Lokalelavtal”, säger Jussi Lehto, vd för Kervo Energi.

Elpriset sänks 1.2.2023 på Lokalel – och som kund behöver du inte göra något

Det nya lägre elpriset träder i kraft den första februari och gäller alla kunder som har tecknat Lokalel-avtalet. Du som kund behöver inte göra någonting för att erhålla det lägre priset, utan det går automatiskt.

Elpriset för nattimmarna är fortfarande samma: 11,44 c/kWh, moms 10 %.
Märk! Mervärdesskatten 10 % gäller till 1.5., varefter den åter stiger till 24 %. Lokalelens pris med moms 24 % är 24,50 c/kWh dagstid och nattetid 12,90 c/kWh.

Vi stöder fortfarande våra lokala kunder med billigt överföringspris

Vi vill erbjuda trygga och fastprissatta elavtal också i fortsättningen, så enligt våra kunders önskemål börjar vi igen sälja ett kortare tidsbundet elavtal, samtidigt som vi avslutar försäljningen av Lokalel, som har två års bindningstid. Lokalel har fullgjort sitt syfte i att trygga prisnivån för Kervo- och Sibbobor. Fortsättningsvis stöder vi våra lokala kunder genom att hålla överföringsavgifterna så billiga som möjligt.

Stäng
Search