Skip to content
20.04.2021

Kundportalen hjälper Smartel-kunder att få ner elräkningen

Våra Smartel-kunder har nytta av en ny vy i Kundportalen som, i ett och samma diagram, visar timpriserna för följande dag och den uppskattade elförbrukningen vid samma tidpunkt.

El till ett pris som växlar timme för timme

I Smartel-avtal bestäms elpriset timme för timme enligt elbörsen; den el kunden förbrukar varje enskild timme faktureras enligt börspriset för timmen i fråga, med tillägg för en liten marginal. Priserna på elbörsen meddelas alltid i förväg dagen innan. Ett Smartel-avtal är ett lönsamt alternativ i synnerhet för kunder som kan påverka tidpunkten för sin elförbrukning och styra förbrukningen till förmånligare timmar.

Kundportalen gör det lättare att få en bild av elpriset och förbrukningen

Att föra bok över timpriserna på elbörsen kan vara jobbigt om man försöker komma ihåg priserna utantill eller använder ett rutigt häfte eller Excel. För att våra kunder ska få maximal nytta av sitt Smartel-avtal ger vi alla våra Smartel-kunder gratis tillgång till ett verktyg i vår Kundportal. Det är fråga om ett diagram med två kurvor, där den ena visar elpriserna för följande dag timme för timme medan den andra visar den uppskattade elförbrukningen vid samma tidpunkter. Med hjälp av diagrammet kan Smartel-kunder lätt se om deras förbrukning infaller under de förmånliga timmarna eller om de borde försöka styra sin förbrukning.

Kaavio sähkön ennustetusta hinnasta ja kulutuksesta
Bild: Diagrammet Prognos i Kundportalen

Testa själv

Diagrammet Prognos finns i Kundportalen under ”Förbrukning”.  Obs! Fliken Prpgnos visas endast för kunder som har ett gällande Smartel-avtal.

LOGGA IN I KUNDPORTALEN HÄR

Ennuste-välilehden sijainti asiakasportaalissa
Bild: Här hittar du diagrammet Prognos i kundportalen

Är du ännu inte Smartel-kund?

Blev du intresserad av Smartel? Läs mer och teckna ett Smartel-avtal här. Från oss får du också de miljövänliga alternativen Smartel Bio och Smartel Vind.

Stäng
Search