Hyppää sisältöön

Aurinkopaneeli­ratkaisuja on erilaisia

Selvitä ennen hankintaa: Perinteiset vai älykkäät aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelit tuottavat hyvin Suomen oloissa – mutta tuotanto vaihtelee huomattavasti sään mukaan. Haasteena on saada kulutettua kaikki paneelien tuottama sähkö juuri silloin kun paistaa.

Säähän ei voi vaikuttaa – mutta kodin sähkönkulutukseen voi

Suomessa sää vaihtelee nopeasti – ja samalla myös aurinkopaneelien sähköntuotanto. Jotta aurinkopaneelijärjestelmä on mahdollisimman kannattava, tulisi mahdollisimman suuri osa sen tuottamasta sähköstä pystyä kuluttamaan itse sen sijaan, että syöttäisi ylijäämäsähköä sähköverkkoon. Omaa kulutusta voi olla haasteellista ja työlästä säädellä käsipelillä – mutta sen voi myös automatisoida. Keravan Energian älykäs aurinkopaneelijärjestelmä ohjaa kodin sähkönkulutusta siten, että aurinkopaneeleista saadaan mahdollisimman suuri taloudellinen hyöty. Silloin kun paistaa ja aurinkopaneelit tuottavat sähköä, älykäs aurinkopaneelijärjestelmä kytkee päälle esimerkiksi varaavan sähkölämmityksen, lämminvesivaraajan tai sähköauton latauksen. Näin varmistetaan, että aurinkopaneelien tuottama sähkö jää omaan käyttöön, eikä ohjaudu sähköverkkoon.

Tuntihinnoiteltu sähkösopimus ja akku lisäävät järjestelmän kannattavuutta

Älykkään aurinkopaneelipaketin hankkijan kannattaa tehdä kanssamme Fiksusähkö-sopimus. Sopimuksessa sähkö hinnoitellaan tunneittain pohjoismaisen sähköpörssin mukaan. Säästät siis sähkölaskussa kahdella tapaa: käyttämällä aurinkopaneeliesi sähköä mahdollisimman tehokkaasti, ja ohjaamalla kodin sähkönkulutusta sähköpörssin edullisille tunneille. Älykkääseen aurinkopaneelijärjestelmään voidaan myös liittää akku puskuriksi kiinteistön sähkönkulutuksen ohjaukselle – aurinkopaneelien tuottamaa ylimääräistä sähköä varastoidaan akkuun, ja se käytetään silloin, kun aurinkopaneelit eivät tuota. Myös sähköauton akku voidaan kytkeä järjestelmään.

Sulje
Search