Hyppää sisältöön
09.11.2023

Alueverkkoa valmistellaan tulevaan

Keravan ja Sipoon alueella kasvu on ollut viime vuosina voimakasta ja odotettavissa on, että kasvu jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa. Alueella on meneillään suuria hankkeita, joiden toteutuessa verkon alueelle tulee isoja uusia toimijoita, kuten Ren-Gasin e-metaanin tuotantolaitos. Lisäksi meiltä on kysytty liittymismahdollisuuksia myös muiden isojen toimijoiden suunnalta. Suuret hankkeet etenevät hitaasti ja kestävät vuosia, mutta haluamme varautua muutokseen hyvissä ajoin ja taata sähköverkon kestokyvyn myös tulevaisuudessa.

Olemme Keravan Energialla aloittaneet 110kV verkon tilannekartoituksen, yhdessä kumppanimme Rejlersin kanssa. Olemme antaneet kumppanillemme toimeksiannon verkon nykytilan ja kapasiteetin analyysista, jotta tiedämme mikä tarkalleen ottaen tällä hetkellä on siirtoverkon kapasiteetti erilaisissa tilanteissa. Sen valmistuttua paneudumme syvällisesti verkon tulevaisuuteen ja nykytilan analyysiä hyödyntäen luomme erilaisia skenaarioita tulevaisuuden kehityksestä.

Meille on tärkeää paikallistaa mahdolliset ongelmakohdat hyvissä ajoin sekä tunnistaa investointitarpeet, jotta pystymme palvelemaan niin alueen kasvavaa asukaskuntaa, kuin alueelle tulevia yrityksiä ja toimijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää Keravan ja Sipoon sähköverkon kehittämisestä

Sulje
Search