Hyppää sisältöön
17.12.2021

Asiointi sähköyhtiöden kanssa nopeutuu ja helpottuu Datahubin myötä

Suomessa otetaan käyttöön helmikuussa 2022 sähköyhtiöiden uusi yhteinen Datahub-tietojärjestelmä. Datahubiin tallennetaan tiedot kaikista Suomen 3,8 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Tietoja käyttävät kaikki Suomen noin 100 sähkönmyyjää ja 80 sähkönjakeluverkkoyhtiötä palvellessaan asiakkaitaan, eli sähkön käyttäjiä.

Tällä hetkellä tiedot sähkönkäyttäjistä sijaitsevat hajautetusti eri sähköyhtiöiden järjestelmissä, minkä vuoksi sähkösopimusten teko voi toisinaan olla hidasta, jos asiakkaan tietoja tarvitaan eri yhtiöiden välillä. Yhteinen tietojärjestelmä tulee tehostamaan kaikkien osapuolten toimintaa sähkösopimusten teossa, sillä Datahubin myötä sähkönkäyttäjien tiedot tulevat kulkemaan yhtiöiden välillä reaaliaikaisesti ja entistä tietoturvallisemmin.

Myös asiakkaat pääsevät Datahubiin

Myös sähkön käyttäjillä on pääsy Datahubiin. Asiakkaat voivat tarkastella siellä sähkönkäyttöön liittyviä tietoja, kuten sähkönkäyttöpaikansa kulutustietoja ja käyttöpaikan asiakastietoja. Jos asiakkaalla on useita käyttöpaikkoja eri puolella Suomea, ovat niiden kaikkien tiedot Datahubissa nähtävillä yhdellä kirjautumisella sähköyhtiöistä riippumatta. Asiakkaat kirjautuvat Datahubiin suomi.fi-kirjautumisen kautta.

Datahubin käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta. Kun järjestelmä on otettu käyttöön helmikuussa 2022, näkyy muutos asiakkaalle sähkölaskussa, kun vanhan mallinen käyttöpaikkatunnus muuttuu 18-merkkikseksi GSRN-tunnukseksi.


Datahubiin siirtyminen voi aiheuttaa katkoja sähköisiin palveluihimme 3.2.–8.3.2022 välisenä aikana:

  • Sähkösopimuksia voi kuitenkin aina tehdä asioimalla asiakaspalvelumme kanssa sähköpostitse tai puhelimitse, jos sähkösopimusten tekeminen kotisivuillamme ei ole mahdollista käyttöönoton aikana.
  • Käyttöönoton vuoksi aikavälillä 3.2.–8.3.2022 asiakasportaaliimme ei päivity niiden asiakkaiden energiankulutustietoja, joiden käyttöpaikka sijaitsee sähköverkkomme (Kerava, Sipoo) ulkopuolella.

 

Sulje
Search