Hyppää sisältöön
15.08.2023

Carbo Culturen R3-hiilensidontalaitos on avattu Keravalle!

R3 on Euroopan innovaationeuvoston rahoittama laitos, joka sitoo hiiltä biohiilen avulla ja on yksi Euroopan suurimmista hiilensidonnan laitoksista.

Carbo Culture Oy on suomalainen ilmastoteknologiayritys, jolla on uraauurtava hiilenpoistoratkaisu, joka perustuu biomassan hiilensidontaan.

On äärimmäisen tärkeää vähentää päästöjä, mutta nykyinen tahti ei ole riittävän nopea, jotta pääsisimme tavoitteeseen estää 1,5 asteen maapallon lämpötilan nousua. Päästöjen vähentämisen lisäksi hiilidioksidia on poistettava ilmakehästä luonnollisilla ja hybriditeknologian ratkaisuilla. Useimpia pysyviä hiilenpoistomenetelmiä rajoittaa niiden teknologinen skaalautuvuus. Carbo Culture hyödyntää luonnollisia prosesseja edistyneellä suunnittelulla luodakseen nopeasti skaalautuvaa ratkaisua.

Carbo Culture on yli vuosikymmenen tutkimuksen pohjalta kehittänyt patentoidun hiilenpoistoteknologian nimeltä Carbolysis. Tämä tehokas prosessi käyttää patentoitua pyrolyysimenetelmää jätebiomassan muuttamiseksi kiinteäksi biohiileksi korkeissa lämpötiloissa ja paineissa ainutlaatuisilla ohjausmenetelmillä.

Prosessi tuottaa stabiilia biohiiltä, ​​jossa hiiliatomeilla on vahvempi sidos kuin alkuperäisessä biomassassa. Toisin kuin muut pyrolyysiprosessit, ainutlaatuinen ratkaisu muuttaa myös kaikki ylimääräiset öljyt ja tervat synteesikaasuksi ilman, että muodostuu tervan nestemäisiä lopputuotteita.

Vaikka perinteinen pyrolyysi vaatii ulkoisen lämmönlähteen ylläpitääkseen reaktiota, Carbo Culturen prosessi Carbolysis tuottaa itse lämpöä. Tämä puhdas lämpöenergia voidaan hyödyntää esim. Keravan Energian kaukolämpötuotannossa.

Sulje
Search