Hyppää sisältöön
22.05.2024

Kivisillan uusi asuinalue lämpiää kaukolämmöllä

Keravan kartanon naapuriin on parhaillaan nousemassa uusi asuinalue Kivisilta. Alue tulee ensi kesänä toimimaan myös Uuden ajan rakentamisen festivaalin eli URFin kotipaikkana. Festivaalin nimeä mukaillen, koko alueen rakentamisessa painotetaan nykyaikaisia innovaatioita ja kestävää kehitystä.

Kaukolämpö ei ole uusi innovaatio, mutta se on kestävä ja vakaa tapa lämmittää kodit ja kiinteistöt. Aivan perinteistä kaukolämpöä emme ole Kivisiltaan tuoneet, vaan alueella on käytössä nykyaikainen, aiempaa energiatehokkaampi matalalämpöinen kaukolämpö.

Kivisilta kaukolämpötyömaa

Mitä matalalämpöinen kaukolämpö tarkoittaa?

Kun aiemmin kaukolämpöverkossa kulkevan veden maksimilämpötila on ollut tulovedelle 115 celsiusastetta, on matalalämpöisessä kaukolämmössä se korkeintaan 70 astetta. Tämä ei tunnu kodeissa mitenkään, vaan ne lämpiävät aivan samaan tapaan kuin perinteisessä kaukolämpöverkossa. Sen sijaan lämpötilan alentaminen tuntuu energiatehokkuudessa ja lämpöhävikin määrän kutistumisessa.

Matalalämpöisessä verkossa on helpompi hyödyntää esimerkiksi teollisuudesta tai vaikkapa datakeskuksista talteen otettava hukkalämpöä, jonka lämpötila ei riittäisi periteisen kaukolämpöverkon tarpeisiin. Näin pystymme tarjoamaan entistä ympäristöystävällisempää lämpöä kaukolämpöverkkomme asiakkaille.

Keravan Energia URFissa

Matalalämpöisen kaukolämmön lisäksi tuomme festivaalialueelle esiin myös muita kestäviä energiaratkaisuja, kuten aurinkopaneeleita sekä erilaisia lämpöpumppuja. Tavoitteenamme on innostaa festivaalivieraita valitsemaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kotiinsa ja kannustaa rakennusalan toimijoita ottamaan kestävät energiaratkaisut huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa.

Sulje
Search