Hyppää sisältöön
28.09.2023

NIB rahoittaa sähkönjakelua ja kaukolämpöä Keravalla ja Sipoossa

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on allekirjoittanut kymmenen vuoden lainasopimuksen suomalaisen energiayhtiön Keravan Energia Oy:n kanssa. Lainasopimus on osa rahoitusta, jolla energiayhtiö investoi sähkönjakeluun ja kaukolämpöverkkoon.

Sovitulla 10 miljoonan euron lainalla rahoitetaan osa yhtiön investointiohjelmasta vuosille 2023–2024. Investoinneilla parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta, lisätään kapasiteettia sekä ylläpidetään kaukolämpöverkon kilpailukykyä.

Maanalaiset kaapelit vähentävät poikkeuksellisten sääilmiöiden aiheuttamia sähkökatkoja merkittävästi ja parantavat siten toimitusvarmuutta. Paremman toimitusvarmuuden lisäksi investoinnit laajentavat sähköverkkoa Keravan ja Sipoon alueella Etelä-Suomessa.

“Lainalla voimme vastata sähkön kasvavaan kysyntää väestön lisääntyessä asiakkaamme toiminta-alueella. Energia-alan investoinnit ovat elintärkeitä, ja NIB voi tarjota pitkäaikaista lainoitusta täydentämään liikepankeista saatavaa rahoitusta. Tällaisia investointeja tarvitaan myös yhteiskunnan nopean sähköistymisen vuoksi”, sanoo André Küüsvek, NIB:n toimitusjohtaja.

”Haluamme kasvaa liiketoiminnan saralla ja jatkuvasti hyödyntää paremmin uusinta teknologiaa oli kyse sitten säävarman sähköverkon rakentamisesta tai matkastamme kohti tuotantomme hiilineutraaliutta. Tätä kehitystä tukemaan tarvitsemme vahvoja, ennakkoluulottomia kumppaneita. Haluamme olla muutoksen kärjessä, rinnallamme toimijoita kuten NIB, jotka jakavat arvomme”, toteaa Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Lainansaaja Keravan Energia Oy toimittaa sähköä ja kaukolämpöä sekä tarjoaa muita energiaratkaisuja Keravan ja Sipoon alueella. Keravan Energia Oy omistaa täysin tytäryhtiönsä Sipoon Energia Oy:n ja Kerava Thermal Power Oy:n. Yhtiö on perustettu vuonna 1906, ja sen omistavat Keravan kaupunki (96,5 %) ja Sipoon kunta (3,5 %).

 

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Johtavat luottokelpoisuuslaitokset Standard & Poor’s ja Moody’s ovat myöntäneet NIB:lle parhaan mahdollisen luottokelpoisuuden AAA/Aaa.

Lisätietoja:
Sebastian Påwals, Director, puh. 010 618 0527, sebastian.pawals@nib.int
Lotta Forssell, Senior Communications Officer, puh. 010 618 0498, lotta.forssell@nib.int

Tiedote NIB:n sivuilla

 

Sulje
Search