Hyppää sisältöön
12.12.2020

Selvitämme keinoja raskaan liikenteen päästöjen pienentämiseksi Keravan alueella

Keravalla on paljon yrityksiä, joiden toimitusketjussa raskas liikenne on merkittävä osa liiketoimintaa. Olemme käynnistäneet selvityksen, jossa kartoitamme mahdollisuudet hyödyntää maakaasua sekä biokaasua liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Maakaasulla liikenteen päästöjä voidaan pienentää noin 20 % ja biokaasulla yli 85 %. Tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaasutankkausasema, joka edesauttaa alueella toimivien tai sen läpikulkevien kuljetusyhtiöiden siirtymistä kustannustehokkaasti liikennekaasun ja jatkossa biokaasun käyttäjiksi.

“Hanke kumpuaa omistajamme Keravan kaupungin tavoitteesta vähentää energiantuotannon ja liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Energiantuotannon päästöjen vähentämiseksi olemme tehneet viime vuosina merkittäviä investointeja, joten nyt on aika tarkastella keinoja liikenteen päästöjen pienentämiseen. Vuonna 2015 tieliikenteen osuus CO2-päästöistä Keravalla oli 43 %, joten konkreettisia tekoja päästöjen vähentämiseksi tarvitaan “, hanketta kommentoi Keravan Energian Oy:n teknologiajohtaja Sami Kotimäki.

Yhteistyökumppanina selvityksessä on Wega Group, jolla on vahva kokemus energiaprojekteista ja energiahankinnasta. Yhdessä Keravan Energian kanssa aloitettu kaasutankkausaseman kartoitus ilahduttaa Wegan operatiivista johtajaa Toni Hemminkiä. “Projektimme Keravan Energian kanssa on käynnistynyt hyvällä sykkeellä ja odotamme innolla yhteistyötä liikenteen päästöjen vähentämisessä Keravan seudulla.”

Rekkoja yläperspektiivistä.

Sulje
Search