Hyppää sisältöön
27.11.2023

Turvallisuus osana toimintavarmuutta

Viime aikoina on uutisoitu eri energiayhtiöihin kohdistuneista palvelunestohyökkäyksistä sekä epäilyttävistä havainnoista sähköverkon solmukohtien ja voimalaitosten läheisyydessä. Energiainfrastruktuuri Suomessa voi olla eri tahoille kiinnostava kohde myös negatiivisessa mielessä ja havainnot esimerkiksi valokuvaamisesta sekä drooneista eri kohteiden ympäristössä ovat lisääntyneet.

Valvontaa lisätty

Keravan Energian toimialueella tällaisia havaintoja ei ole tehty, mutta kaikenlaiseen mahdolliseen tarkkailuun ja häirintään on varauduttu huolellisesti kiristämällä turvatoimia sekä valvontaa. Voimalaitoksia, sähköasemia ja lämpökeskuksia valvotaan kattavasti ja tarkkaan, mutta niitä ympäröiviltä alueilta toivotaan havaintoja kaikesta mahdollisesta epäilyttävästä toiminnasta.

Energiasektorin turvallisuus on kriittinen kansallisen infrastruktuurin suojelemiseksi. Tästä syystä kaikki mahdolliset uhat pyritään tunnistamaan ja varmistamaan, että energiantuotanto ja sähkönjakelu jatkuu häiriöttömästi.

”Toistaiseksi emme ole saaneet kuin pari yksittäistä ilmoitusta lämpövoimalaitoksemme ympäristöstä, mutta olisi tärkeää, että kaikista mahdollisista havainnoista tulisi tieto meille.” toteaa Keravan Energian verkkoliiketoiminnan johtaja Osmo Auvinen.

Ilmoita meille epäilyttävistä toimista

Toivomme, että kaikista havainnoista mahdolliseen epäilyttävään toimintaan liittyen Keravan Energian tai Sipoon Energian voimalaitosten, sähköasemien, lämpökeskusten ja muiden sähkö- tai lämpöverkkoon liittyvien kohteiden läheisyydessä ilmoitetaan meille viipymättä. Ilmoituksen voi tehdä joko sähköyhtiön vikailmoitusnumeroon p. 020 690 590 (24/7) tai asiakaspalveluumme p. (09) 5849 5526 (arkena 8–14 välillä).

Sulje
Search