Hyppää sisältöön
05.07.2021

Voimalaitosharjoittelijat mukana voimalaitoksen ylläpidossa

Keravan Energia ja Sipoon Energia työllistävät joka kesä toistakymmentä kesätyöntekijää yhtiön eri toiminnoissa, esimerkiksi voimalaitoksella, asiakaspalvelussa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Keravan Energialla työskentelee tänä kesänä viisi voimalaitosharjoittelijaa. Atte Turpeinen opiskelee energia- ja ympäristötekniikkaa kolmatta vuotta Aalto yliopistossa ja Janne Nyholm toista vuotta Metropoliassa.

Kesätyöntekijät Anne ja Jatte2Heidän työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi käynnissäpitokierrokset voimalaitoksella, eli laitoksen kiertäminen tarkistaen, että kaikki toimii.

Todella monipuolisesti pääsee hommia tekemään. Voimalaitoksella työskentelyn lisäksi olemme käyneet lämpökeskuksissa Keravan ja Sipoon alueella”, Janne kertoo.

Maanantaina 28.6.2021 alkanut biovoimalaitoksen revisio, eli vuosihuolto täyttää myös Aten ja Jannen työpäiviä. He esimerkiksi availevat laitoksella kymmeniä luukkuja, joiden kautta päästään tekemään laitoksen vuosihuollon toimenpiteitä. Lisäksi he suorittavat turvallisuutta lisäävää tulityövalvontaa, eli seuraavat tulityön tekoa taustalta, jottei tulipaloja tai muita tulesta aiheutuvia vahinkoja pääse syntymään. Myöhemmin tiedossa on myös töitä esimerkiksi polttoainelaboratoriossa, jossa polttoaineelle tehdään tarvittavat mittaukset.

Atte ja Janne kuvaavat työilmapiiriä parhaaksi osaksi töissä oloa. Työkaverit ovat mukavia ja kesätyöporukka on todella hyvä. Molemmat sanovat viihtyneensä Keravan Energialla todella hyvin.

”Aamulla on kiva lähteä töihin” Atte toteaa.

Sulje
Search