ENERGIAN TUOTANTO

Mitä polttoaineita käytätte energiantuotannossa?

Oman tuotantomme polttoainejakauma vuodelta 2019:
Kuinka suuri osa myymästänne sähköstä on tuotettu uusiutuvilla polttoaineilla?

Myymämme sähkön alkuperän löydät tämän sivun lopusta.Miten myymänne energia on tuotettu?

Uskomme siihen, että monipuolinen energiantuotantovalikoima on pitkässä juoksussa aina meidän ja asiakkaidemme etu. Olemme pitkään panostaneet biopolttoaineiden käyttöön energiantuotannossa ja biovoimalaitoksemme täällä Keravalla tuottaa sähköä ja lämpöä kotimaisesta puusta. Tämän lisäksi aurinkovoimalamme tuottaa uusiutuvaa energiaa täysin päästöittä. Hankimme uusiutuvaa energiaa myyntiin myös tuulivoimayhtiöistä, joissa olemme omistajina. Kaikki myymämme tuuli- ja aurinkosähkö on alkuperätakuiden piiriin kuuluvaa uusiutuvaa energiaa.

Aina ei kuitenkaan tuule ja paista, eikä uusiutuvan energian tuotanto Suomessa vielä riitä kattamaan sähkön kulutusta. Riittämättömän tuotantokapasiteetin vuoksi Suomi on tällä hetkellä varsinkin talvisin riippuvainen tuontisähköstä. Tulevaisuudessa tarvitaan luotettavaa energiantuotantoa ja siksi olemme myös mukana Fennovoima-ydinvoimahankkeessa.

Myymämme sähkön alkuperä

Myymämme sähkön alkuperän löydät tämän sivun lopusta.Voinko toimittaa oksia ja risuja polttoaineeksi Keravan biovoimalaitokselle?

Polttoainetoimittajamme tuovat polttoaineen biovoimalaitokselle suurissa erissä rekoilla ja valmiiksi haketettuna. Ikävä kyllä voimalaitokselle ei voi tuoda yksittäisiä pieniä eriä risuja ja oksia. Puutarhajätettä ja risuja ottaa vastaan Kiertokapula.