SÄHKÖ­SOPIMUKSET JA MUUTTAMINEN

Miksi sähkön myynnistä ja siirrosta on erilliset sopimukset?

Sähkösopimus tarvitaan sekä sähkön siirrosta että sähkön myynnistä, sillä sähkön siirto ja myynti on Suomessa eriytetty toisistaan. Sähkön myynti on Suomessa vapaasti kilpailtua toimintaa, joten voit ostaa sähköä, eli tehdä sähkösopimuksen kenen tahansa sähkönmyyntiyhtiön kanssa Suomessa. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan siirto ostetaan aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä. Tästä syystä sähkön myyntiä ja siirtoa varten on erilliset sopimukset. Katso Keravan Energian sähkösopimusvaihtoehdot täältä.Mitä eroa on määräaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella?

Määräaikainen sähkösopimus tehdään nimensä mukaisesti määräajaksi. Määräaikainen sähkösopimus sitoo kumpaakin osapuolta sopimuskauden ajan. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustavampi vaihtoehto, sillä sen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta ei tarvitse muistaa uusia, toisin kuin määräaikaista sähkösopimusta.Kuinka irtisanon sähkösopimukseni?

Sähkösopimuksen irtisanomiseksi ota yhteys asiakaspalveluumme.Minulla on määräaikainen sähkösopimus ja olen muuttamassa. Kuinka toimin?

Täytä muuttoilmoituslomake tai ilmoita asiakaspalveluumme muutostasi - päätämme vanhan sopimuksesi ja teemme uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseesi. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Näin varmistutaan, että sähköt ovat oikeaan aikaan kytkettyinä.Olen muuttamassa pois Keravan Energian alueelta. Voinko olla asiakkaanne edelleen?

Kyllä voit. Tee muuttoilmoitus tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin sähkösopimuksesi muuttaa mukanasi. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää.Milloin sähköt kytketään uuteen kotiini?

Sähköt kytketään päälle sinä päivänä kun sähkösopimus astuu voimaan.

Lue turvallisuusohje kytkentään liittyen.Kuinka monta kuukautta ennakkoon voi tehdä sähkösopimuksen?

Voit solmia uuden sähkösopimuksen korkeintaan kolme kuukautta ennen sopimuksen alkamisajankohtaa. Tee sähkösopimus tästä linkistä.