SÄHKÖ­SOPIMUS-OPAS

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi? Sähkösopimusta kilpailutettaessa on huomioitava, että sähkösopimuksia on monenlaisia. Yksinkertaisimmissa sopimuksissa sähköllä on sama hinta koko sopimuskauden ajan. Varttisähkösopimuksissa hinta vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Tarkimmat kuluttajat voivat valita Spot-sähkösopimuksen, jossa sähkön hinta muuttuu tunneittain. Kaikkiin sopimuksiin voi lisähinnasta valita ympäristöystävällisesti tuotettua sähköä.


KERAVAN ENERGIAN SÄHKÖTUOTTEET:

Edullinen PERUSSÄHKÖ

Määräaikainen perussähkösopimus on usein edullisin vaihtoehto. Sopimuksen voi tehdä myös toistaiseksi voimassa olevana.


Tarkan kuluttajan SPOT-SÄHKÖ

Spot-sähkö hinnoitellaan tunneittain. Se sopii sinulle, joka olet valmis ohjaamaan sähkönkulutustasi edullisille tunneille.

»Lue lisää Spot-sähköstä

Joustava ja riskitön VARTTISÄHKÖ

Haluatko sähkösopimuksen kestotilauksella? Varttisähkösopimus ei sido määräajaksi. Sen hinta tarkistetaan markkinahinnan mukaan neljä kertaa vuodessa.

» Lue lisää Varttisähköstä


YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET VAIHTOEHDOT:

Voit tehdä minkä tahansa sähkösopimuksen myös ympäristöystävällisenä bio- tai tuulisähkönä.

Kestävän kehityksen BIOSÄHKÖ

Haluatko tukea ympäristöystävällisen energian paikallista tuotantoa, kotimaisia polttoaineita ja suomalaista työtä? Valitse Keravan Energian Biosähkö.

»Lue lisää Biosähköstä

Päästötön TUULISÄHKÖ

Jos etsit päästötöntä energiaa, valitse Keravan Energian Tuulisähkö.

»Lue lisää Tuulisähköstä>>Katso hinnat ja tee sähkösopimus

Kun täytät sähkösopimuslomakkeen, tietosi tallennetaan asiakasrekisteriimme. Lue tietosuojaseloste.sähkösopimus

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinnat lukitaan tietyksi aikajaksoksi, mutta sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Sopimuksen lähestyessä loppuaan asiakkaan tulee muistaa tehdä uusi sopimus. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sopii niille, jotka eivät halua uusia sopimustaan määräajoin. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa.

Mitä tarkoittaa yleis-, aika- ja kausisähkö?

Yleis-, aika- ja kausisähkö ovat tapoja mitata ja hinnoitella sähköä.

Yleissähkö

Yleissähkössä sähkön hinta on koko ajan sama ja sitä suositellaan kohteisiin, joiden pääasiallinen lämmitysmuoto ei ole sähkö. Yleissähkö on yleisin mittaustapa ja sen voi valita myös kohteisiin joissa on kausi- tai aikamittaus.

Aikasähkö

Aikasähkössä (tunnetaan myös yösähkönä) sähköenergia hinnoitellaan päivällä eri hintaan kuin yöllä. Sähkö on halvempaa yöllä kello 22-07. Aikasähköä suositellaan talouksiin, joiden pääasiallinen lämmitysmuoto on sähkö.

Kausisähkö

Kausisähkössä sähköenergia hinnoitellaan talviarkipäivinä eri hintaan kuin vuoden muina aikoina. Sähkö on kalliimpaa maanantaista perjantaihin aikavälillä 1.11.-31.3. klo 07-22. Alhaisempi hinta on voimassa vuoden kaikkina muina aikoina. Kausisähköä suositellaan talouksiin, joiden pääasiallinen lämmitysmuoto on sähkö.


SÄHKÖN ALKUPERÄ:

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2017 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli- ja biovoimaa) 15,7 %, fossiilisia energialähteitä ja turvetta 41,5 % sekä ydinvoimaa 42,8 %.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 232,3 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 1,1 mg/kWh.Lisää tietoa aiheesta:

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähkösopimuksista

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähkön kulutuksesta ja mittaamisesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähkön laskutuksesta