Hyppää sisältöön

Kuinka paljon aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumppu säästävät sähkölaskussa?

Sähkön hinta on ollut syksystä 2021 lähtien kiihtyvässä nousussa. Tulevana talvena sähkön hinnan kehitys näyttää epävarmalta: jos talvi on kylmä, hinnat voivat nousta jopa nelinkertaisiksi edelliseen talveen verrattuna. Voimakkaat hintavaihtelut ovat mitä ilmeisemmin tulleet jäädäkseen, ja korkeita hintapiikkejä tullaan varmasti näkemään jatkossakin.

Voit pienentää kuluja säästämällä energiaa, mutta voit myös tuottaa energian itse hyvin edullisesti. Asentamalla omat aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumpun lisäät omavaraisuutta ja vähennät riippuvuutta ostosähköstä.

Lue lisää miksi sähkön hinta on korkealla

12 aurinkopaneelin aurinkosähköjärjestelmällä voit säästää sähkölaskussa vuoden aikana lähes 1 600 € ja ilmalämpöpumpulla jopa 1 750 €.

Kuinka paljon ilmalämpöpumpulla voi säästää sähkölaskussa?

Sähkön hinnan ollessa korkealla on ilmalämpöpumppu kannattava sijoitus, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ja viilentää omakotitalot, rivitalot, huoneistot sekä muut tilat helposti ja energiatehokkaasti.

Ilmalämpöpumpun voi hankkia myös rahoituksella. Voit maksaa ilmalämpöpumpun kuukausierissä – ensimmäinen kuukausi on koroton ja kuluton.

LASKE ILMALÄMPÖPUMPUN KUUKAUSIERÄ LASKURILLALue lisää ilmalämpöpumpuista

Asentaja asentaa ilmalämpöpumppua seinään. Ilmalämpöpumpulla voit säästää sähkölaskussasi merkittävästi.

Ilmalämpöpumppu säästää sähkölaskussa vuodessa jopa 1747,18 €

(Ilmalämpöpumppu yhdistettynä sähkölämmitykseen, jossa lämmityssähkön säästö vuodessa 5 000 kWh. Sähkön myyntihinta 30,00 snt/kWh, sähkön siirtohinta 2,15 snt/kWh, sähkövero 2,79 snt/kWh).

Ilmalämpöpumpun parhaat puolet

Asumismukavuus

Ilmalämpöpumpulla voit parantaa asumismukavuutta niin kesän helteillä kuin talven pakkasilla. Ilmalämpöpumppu myös laskee kosteus- ja homeriskejä vähentämällä sisäilman kosteutta. Nauti tasaisesta lämpötilasta ja raikkaasta sisäilmasta ympäri vuoden.

Energiatehokkuus

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas lämmitys- ja viilennysmuoto. Sen avulla voit esimerkiksi hyödyntää takan tuottaman lämmön – ilmalämpöpumppu levittää lämmön ympäri taloa.

Ympäristöystävällisyys

Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen valinta, sillä se ottaa auringon tuottamaa lämpöenergiaa suoraan ulkoilmasta. Ilmalämpöpumpun avulla asuntosi lämmityksen ja viilennyksen tuottamat kasvihuonepäästöt pienenevät ja hiilijalanjälkesi laskee.

 

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta

Myymme ja asennamme ilmalämpöpumppuja Järvenpään, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon, Tuusulan ja Vantaan alueella.

Tee tarjouspyyntö

Kuinka paljon aurinkopaneeleilla voi säästää sähkölaskussa?

Sähkön hinnan ollessa korkealla ovat aurinkopaneelit kannattava sijoitus – mitä korkeampi sähkön hinta on, sitä enemmän aurinkopaneelien avulla voi säästää.

12 paneelin aurinkovoimala säästää sähkölaskussa vuodessa jopa 1593,43 €

(4,56 kWp-aurinkosähköjärjestelmä mitoitettuna siten, että kaikki tuotanto kulutetaan itse. Sähkön myyntihinta 30,00 snt/kWh, sähkön siirron hinta 2,15 snt/kWh ja sähkövero 2,79 snt/kWh)

Aurinkopaneelit ovat kannattava investointi erityisesti sähkön hinnan ollessa korkealla

Aurinkopaneeleilla tuotat turvallisesti ja vaivattomasti päästötöntä lähienergiaa. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäinen investointi, jotka nostavat kiinteistösi arvoa pitkälle tulevaisuuteen. Aurinkopaneelien käyttöikä on noin 25-30 vuotta, eivätkä ne tyypillisesti tarvitse huoltoa. Itse tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa sähköveroa tai siirtomaksua.

Lue lisää aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelit taloyhtiön katolla. Ilmakuva kerrostalon katosta, jossa aurinkopaneeleja.

Aurinkopaneelit sopivat Suomen oloihin

Aurinkopaneelit tuottavat Suomen olosuhteissa hyvin, kiitos valoisan kesän ja viileän ilman. Kevättalven ja syksyn osuus tuotannosta on noin 20-30 %. Suurin osa, noin 60-70 % tuotannosta, sijoittuu maalis- ja syyskuun väliseen aikaan.

Aurinkopaneelien tuotantoon vaikuttavat lisäksi kohteen sijainti, katon lappeen ilmansuunta, katon kaltevuus ja puiden sekä rakennusten varjot. Viileä ilma ja pitkät vähäpilviset kesäpäivät parantavat tuotantoa Suomessa.

 

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Tarjoamme aurinkopaneeleita asennuksella koko Manner-Suomeen.

Pyydä tarjous

Sulje
Search